Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Mountainbike

thumb_bikersgiant.jpg27 september – Winterslag (België). Geheel onverwacht. Dat was de uitslag in de eindstand om de Benelux Cup van Rick van den Hanenberg (Berlicum). De Masters I renner streed lange tijd op het loodzware parkoers mee in de voorste gelederen. Toch wist hij de aansluiting om het podium niet te vinden.

‘Ik werd uiteindelijk 10e. Ik was eigenlijk blij verrast toen ik na de finish naar het podium moest komen voor de huldiging in het eindklassement, waar ik als 3e werd opgenoemd. Daarvoor stond ik nog zevende, maar hier telde de punten dubbel en werd uiteindelijk bij alle renners de slechtste uitslag van het seizoen in de Benelux Cup geschrapt. Een rekensommetje wees uit dat ik daardoor alsnog op het podium kwam’, aldus een tevreden Van den Hanenberg die daarmee nog wat extra motivatie opdeed richting het NK marathon over twee weken.

Teamgenoot van het Bikers-Giant MTB Team, Anouk Kesseleer (Heeswijk-Dinther) reed bij de elite-dames een zware maar betere race dan afgelopen seizoen. ‘Vorig jaar werd ik twaalfde en dit jaar moest het van mezelf echt beter. Ik zou niet tevreden zijn als ik buiten de top tien zou eindigen, ook al is dit parkoers voor mij misschien iets te zwaar, met 300 hoogtemeters per ronde van circa 6 kilometer’. In een uiterste krachtsinspanning wist Kesseleer uiteindelijk nog net de 10e plaats veilig te stellen, waarmee ook zij tevreden kon terugkijken.

Aanzienlijk slechter verging het Guus Smits (Berghem). Bij de elite-heren bleek eens te meer dat zijn seizoen enkele weken geleden eigenlijk al ten einde was. ‘Ik voelde me voor de start op zich best goed, maar al na een paar ronden kreeg ik last van kramp. Ik wilde hier graag nog een keer een goede wedstrijd rijden, om met een prettig gevoel de winter in te kunnen. Dat lukte me helaas niet met een 69e plaats. Toen ik wist dat het niet zou worden wat ik eigenlijk wilde, had ik nog slechts één doel voor ogen en dat was de wedstrijd uitrijden. Ik ben blij dat dit gelukt is en ga voorlopig eerst rust nemen alvorens me weer op het nieuwe seizoen voor te bereiden. De overstap van de amateurs naar de elite-heren dit jaar is me toch iets zwaarder gevallen dan gedacht.

‘De podiumplaats van Rick is mooi meegenomen en een mooie afsluiter van het cross-country seizoen. Helaas viel gastrenner Daan van Rooij (Berlicum) gister uit in de wedstrijd van de amateurs, nadat hij ten val was gekomen en later last van benauwdheid kreeg’, zo gaf teammanager Dries van Roosmalen uit.