Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Mountainbike

mountainbikeOnder de rook van de bloemenveiling vond de volgende wedstrijd van het mountainbike seizoen plaats voor team Bikers uit Heeswijk Dinther in Honselersdijk. Een mooie, snelle ronde maar ook zeker technische ronde door het vele keren en draaien. Voor iedere renner dus wat wils.

Eric van den Boogaard had een goede start waardoor hij er direct goed bij zat. Al snel was er een renner alleen weggereden. De achtervolging werd ingezet door een groepje van ongeveer vijf renners waaronder Eric. Langzaamaan reed dit groepje elkaar los en moest ieder voor zich vechten voor zijn plaats. Uiteindelijk wist Eric beslag te leggen op een knappe vierde plaats. Eric was hier niet tevreden mee en had gehoopt op meer, wat er zeker in zit.

Na Eric had ook Rick van den Hanenberg een goede start bij de masters. Op het moment dat de uiteindelijke winnaar wist weg te rijden, zat Rick niet op de goede positie om te kunnen volgen. Hij moest dan ook direct in de achtervolging. Hij wist de aansluiting te maken, maar kon dit door de inspanning helaas niet volhouden. Uiteindelijk wisten nog twee renners Rick bij te halen. Op de finish werd Rick knap derde. Een mooi resultaat waar ook Rick tevreden mee was.

Bij de amateurs maakte Guus Smits geen goede start. Hij wist niet snel genoeg in te klikken en verloor hierdoor vele plaatsen. Hij ging uiteindelijk als 25ste het veld in en moest beginnen aan een inhaalrace. Helaas was de kopgroep toen al gevlogen. Dankzij zijn goede benen wist hij desalniettemin terug te rijden naar een zesde plaats. Guus was hier zeker niet tevreden mee gelet op de goede benen. Hopelijk verbetert zijn start snel waardoor hij zijn wedstrijden beter in kan delen.

Tot slot verscheen Martijn van Doorn aan de start. Hij vertrok goed met de start, helaas kwam hij in de eerste bocht ten val doordat hij werd ingesloten. Bij zijn val viel zijn ketting eraf. Nadat hij zijn ketting er weer op had gelegd moest hij als allerlaatste vertrekken. Hij liet de moed echter niet zakken en begon aan een knappe inhaalrace. Uiteindelijk werd hij nog zestiende. Hiermee was hij niet tevreden, maar desalniettemin hield hij een goed gevoel over aan de race.