Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Mountainbike

thumb_anoukkesseleer.jpg11 oktober – Eijsden. Een seizoensafsluiting van groter belang is bijna niet denkbaar. De mountainbikers streden in Eijsden tijdens de Bart Brentjens Challenge om de nationale mountainbiketitel marathon (100 km).

In natte omstandigheden waren de ogen vooral gericht op Rick van den Hanenberg (Berlicum, Masters I). De uittredend kampioen van 2008/2009 wist dat de concurrentie dit jaar iets zwaarder zou zijn. ‘Ik kon de wedstrijd redelijk indelen. Toch kreeg ik in de slotfase van de wedstrijd last van kramp. Even had ik het idee dat ik met nog slechts tien km te gaan in vierde positie lag. Ik heb toen alles gegeven en wist nog terug te komen. Uiteindelijk verloor ik in de sprint. Helaas bleek ik uiteindelijk toch ‘slechts’ 6e te zijn geworden, toen ik enkele renners in het drukke veld, waar diverse categorieën door elkaar reden, over het hoofd had gezien’.

Net als haar teamgenoot van het Bikers-Giant MTB Team, reed ook Anouk Kesseleer (Heeswijk-Dinther, elite-dames) naar de 6e plaats. Ook zij moest haar meerderen erkennen op het zware en natte parkoers. ‘Dit jaar ben ik gelukkig van materiaalpech gespaard gebleven in tegenstelling tot vorig jaar. Het tempo lag gewoon wat te hoog, hoewel ik tot ver in de wedstrijd in de slipstream van de koplopers kon volgen. Toch ben ik blij met deze uitslag’, aldus Kesseleer.

Naast gastrenner Daan van Rooij (Berlicum), die in zijn eerste marathon in de middenmoot bij de amateurs eindigde, reed geen renner van het Bikers-Giant MTB Team. ‘De komende maanden staat net als andere jaren weer in het teken van de rust voor de renners, alvorens langzaam weer toe te groeien naar een nieuw seizoen’, zo gaf teammanager Dries van Roosmalen na afloop aan.