Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Mountainbike

130428 MountainbikeIn een spectaculaire omgeving, een militair oefenterrein, vond de volgende mountainbikewedstrijd van het seizoen 2013 plaats. Het team moest het zonder Rick van den Hanenberg stellen die op trainingskamp c.q. vakantie is in Italië.

In de ochtend verscheen als eerste Eric van den Boogaard aan de start bij de Masters. Na zijn goede prestaties van de afgelopen weken waren de verwachtingen hoog gespannen. Hij wist deze direct waar te maken door met zo’n vijf renners een kopgroep te vormen. De uiteindelijke winnaar voerde het tempo flink op en het koste Eric moeite aansluiting te houden met de kopgroep. Uiteindelijk wist hij beslag te leggen op de vierde plaats en kon hij deze vasthouden tot het einde van de wedstrijd.

Bij de Nieuwelingen stond Martijn van Doorn uit Heeswijk Dinther aan de start. Hij hoopte vandaag eindelijk op wat meer geluk na enkele tegenslagen, zoals materiaalpech en een valpartij. Na zijn plaatsje opgeëist te hebben met de start kwam hij na de startronde direct door in de groep die de achtervolging had ingezet op de uiteindelijke winnaar. Martijn reed een zeer sterke wedstrijd, totdat hij opnieuw getroffen werd door materiaalpech. Hij moest kort van de fiets om zijn ketting er terug op te leggen, waardoor hij geen uitzicht meer had op een podiumplaats. Hij bleef echter knap vechten voor zijn plaats en werd netjes zesde.

Tot slot ging Guus Smits van start bij de Amateurs. Zijn start ging goed en hij probeerde direct de leiding in de wedstrijd te pakken door weg te rijden. Echter kwam deze dappere poging hem duur te staan, doordat hij zichzelf ‘opblies’. Hierdoor moest hij enkele rijders laten gaan en reed hij enkele mindere rondes. Gelukkig herstelde hij zichzelf snel en kon hij nog enkele rijders inhalen. Uiteindelijk werd hij vijfde.