Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Mountainbike

260411_bikerspasenOp eerste en tweede paasdag werd er te Nieuwkuijk de eerste topcompetitie van het seizoen verreden. De eerste wedstrijd in Nederland met een internationaal karakter! Voor de leden van team Bikers uit Heeswijk-Dinther een extra motivatie om een goede prestatie neer te zetten in dit sterke deelnemersveld.

 

Op eerste paasdag werd er door de amateurs gereden. Peter van den Heuvel mocht op een mooie positie starten, en wist door een goede start direct een mooie plaats te veroveren. Hij reed een erg sterke race en wist zelfs naar een twaalfde positie te rijden. Helaas kwam hij ongelukkig ten val waardoor hij enkele plaatsen prijs moest geven. Desalniettemin mocht hij tevreden terugkijken met een 19de plaats. Na afloop gaf hij aan tevreden te zijn met het resultaat maar kon hij duidelijk merken dat er nog plaatsen te winnen zijn door de techniek te verbeteren.

 

Op tweede paasdag verscheen gastrenner Patrick Vissers aan de start bij de masters 2. Patrick ging erg voortvarend van start en reed de eerste periode van de wedstrijd steeds verder naar voren. Helaas speelde de warmte en de stoffige ondergrond hem parten waardoor het de laatste drie rondes met name een strijd tegen zichzelf werd. Hij wist de wedstrijd netjes af te sluiten in de middenmoot.

 

Bij de junioren ging Carlo van Doorn haast ongelofelijk goed van start, hij reed direct naar de top tien. Gedurende de wedstrijd bleken deze voortvarende start en de ongekende hitte hem parten te spelen. Helaas zakte hij steeds verder door het veld terug. Na de wedstrijd was hij dan ook diep teleurgesteld.

 

Voor Guus Smits ging het al mis bij de startopstelling van de elite mannen, helaas werd hij door een fout niet opgeroepen voor de start en moest hij achteraan opstellen. Noodgedwongen begon hij aan een inhaalrace. Gedurende de wedstrijd kwam hij in een leuke, internationale groep met renners uit Noorwegen, Duitsland en België. Langzaamaan reden zij steeds verder naar voren. Voor Guus Smits resulteerde dit uiteindelijk in een 32ste plaats. Hij was erg tevreden over het verloop van zijn wedstrijd en de conditie.