Mountainbike

thumb_bikersgiant.jpg27 en 28 juni – Habay-la-Neuve (België). De laatste beproeving voor de mountainbikers in de aanloop naar het NK in Noorbeek (18 en 19 juli) was er één van de zwaardere categorie. Tropische temperaturen, steile beklimmingen en technische afdalingen waren de ingrediënten om het kaf van het koren te scheiden tijdens de Benelux Cup.

Bij de Masters I leek Rick van den Hanenberg (Berlicum) in de aanloop naar de start zenuwachtiger dan ooit. ‘Het was een moeilijke beslissing welke banden we moesten gebruiken. De dag ervoor hadden enkele fikse onweersbuien het parkoers erg glad gemaakt, maar kort voor de start leek het alweer erg op te zullen drogen’.

Van den Hanenberg, rijdend voor het Bikers-Giant MTB Team, leek de juiste keus gemaakt te hebben. ‘Ik ben bewust erg rustig gestart. Het was een lange en steile startklim, waar ik me zeker kon opblazen als ik te gek deed’. Al na één ronde meldde Van den Hanenberg zich binnen de top tien. Uiteindelijk reed hij in vierde positie de laatste kilometer in. ‘Helaas maakte Rick een fout waardoor hij onderuit ging en de vierde plaats verspeelde’, zo gaf een toch tevreden teammanager Dries van Roosmalen na afloop aan die Van den Hanenberg zag finishen op de 5e plaats. ‘Rick was hiermee beste Nederlander, waardoor zijn concurrenten voor het NK gewaarschuwd zijn!’.

Ook Guus Smits (Berghem) reed een sterke wedstrijd. Bij de elite-renners reed hij een constant ritme. Het was een lange en zware wedstrijd. Toch leek Smits bestand te zijn tegen de hoge temperaturen en zware beproevingen in het parkoers. ‘Ik ben blij dat ik zo lang mee kon en niet volledig instortte. Conditioneel zit het redelijk goed. De komende weken moet ik hier en daar nog wat aanscherpen en dan hoop ik bij het NK een mooie uitslag te kunnen noteren’, aldus Smits met zijn 30e plaats.

Anouk Kesseleer verkoos in haar voorbereiding een wedstrijd om de Holland MTB Cup boven de Benelux Cup.

Gastrenner Daan van Rooij (Berlicum), die vaak sterk voor de dag komt bij de internationale wedstrijden, reed naar een 23e plaats bij de amateurs. Hij deed dit onder loodzware en extreem natte omstandigheden. Minder goed verging het nieuweling Tom den Otter (Schijndel). Den Otter leek vooral de laatste ronde erg veel te moeten inleveren en kwam uiteindelijk niet verder dan de 40e plaats. Patrick Vissers (Veghel) verscheen nergens aan het vertrek.