Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Mountainbike

thumb_anoukkesseleer.jpg30 mei - Berlicum. Het voelde als een thuiswedstrijd voor de renners van het Bikers-Giant MTB Team. De districtskampioenschappen van zuid-Nederland in Berlicum. Hoge verwachtingen en gespannen renners waren het gevolg. Assistent teammanager Ton Braam was dan ook meer dan tevreden toen bleek dat maar liefst de helft van zijn ploeg het podium wist te halen!

Het grootste succes was er voor elite-renster Anouk Kesseleer (Heeswijk-Dinther). Al het hele seizoen reed zij kort achter het podium en deed ze vaak net niet mee voor de prijzen. Toch wist ze al enkele mooie podiumplaatsen en overwinningen te boeken. In Berlicum kon ze opnieuw een prestigieuze overwinning aan haar palmares toevoegen: het kampioenschap van het district zuid-Nederland. En dat deed Kesseleer. Met grote overtuiging wist zij op de finish haar voorsprong ver te hebben uitgebouwd, waardoor ze onbedreigd de titel op haar naam wist te zetten. 'Er komen nog belangrijke wedstrijden aan, maar dit is een mooie opsteker die vertrouwen geeft voor het vervolg van het seizoen', aldus Kesseleer.

In het peloton van de elite-heren, reed Guus Smits (Berghem) lange tijd op podiumpositie. Smits, die 's ochtends nog aankondigde zeker voor de overwinning te willen gaan, reed nagenoeg tot aan de finish in derde, vierde en vijfde positie. 'Het was steeds stuivertje wisselen. Helaas moest Guus op het laatst zijn meerderen erkennen en moest hij met een, toch verdienstelijke, 4e plaats genoegen nemen', zo wist een tevreden verzorgster Dafna Azulai kort na de finish te melden. Azulai vertrok kort na de finish naar Frankrijk, om daar op 4 juni aanstaande de Alpe d'Huez tijdens de 'Alpe d'Huzes' te rijden voor het goede doel: het kankerfonds. Azulai zal in een speciaal voor dit doel samengesteld team met leerlingen van de school waar ze lesgeeft, minstens 6 keer de bekende berg bedwingen. Meer hierover is te vinden op www.opgevenisgeenoptie.nl.

Gastrenners Patrick Vissers (masters II, Veghel) en Daan van Rooij (amateurs, Berlicum) wisten het 'thuisvoordeel' beiden om te zetten naar een prachtige 3e plaats. Vissers was meer dan tevreden met zijn podiumplek. 'De laatste tijd was ik niet helemaal fit. Ik had mezelf daarom weinig voorgesteld van deze wedstrijd. Toch klopte alles op deze dag en kon ik het kampioenschap gelukkig positief afsluiten'. Van Rooij reed de laatste ronde nog voor de tweede plaats. Toch moest hij, net als ploeggenoot Smits, op het laatste moment zijn meerderen erkennen. Van Rooij wist in een uiterste krachtsinspanning het podium nog veilig te stellen.

De kampioenschappen brachten echter niet alleen maar pracht en praal. Voor masters I renner Rick van den Hanenberg (Berlicum) was er een voortijdig einde. 'Bij de start raakte ik al betrokken bij een valpartij voor me, waardoor ik als laatste vertrok. Daarna ben ik nog een paar keer gevallen en toen knakte er iets in me', aldus een zeer teleurgestelde Van den Hanenberg die daarmee de strijd voortijdig verliet.

Gastrenner Tom den Otter (Schijndel) leek aanvankelijk net als enkele teamgenoten te strijden om het podium bij de nieuwelingen. Kort na de start reed hij met drie anderen weg bij de rest van het veld. Naarmate het einde vorderde kreeg hij echter dusdanig veel last van zijn rug, dat ook hij noodgedwongen het strijdtoneel voortijdig moest verlaten.