Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Mountainbike

thumb_anoukkesseleer.jpgOldenzaal. De gastrenners van het Bikers-Giant MTB Team hadden vorige week een duidelijk een minder weekend. Daan van Rooij (Berlicum) stond niet aan het vertrek bij de amateurs, Tom den Otter (Schijndel) moest noodgedwongen wegens benauwdheid voortijdig de strijd bij de nieuwelingen verlaten en ook Patrick Vissers (Veghel) haalde door materiaalpech uiteindelijk geen plaats in de uitslag.

Bij de masters I leek het er lange tijd op dat Rick van den Hanenberg (Berlicum) kans had op het podium. Toch zakte hij in de laatste fase van de wedstrijd ver terug. ‘Ik zat op het elastiek bij het groepje voor me, maar kon er gewoonweg niet bij komen. Toch heb ik in het klassement met m’n 6e plaats goede zaken gedaan, omdat enkele renners voor me zijn uitgevallen’, aldus Van den Hanenberg, die vooraf te kennen gaf zeker voor de overwinning te kunnen rijden. ‘Bij de eerstvolgende Benelux Cup in Averbode (België) hoop ik op betere benen’.

Bij de elite-dames was het al snel duidelijk wie de podiumkandidaten zouden zijn. Spannend was het vooral om de plaatsen kort daarachter. Anouk Kesseleer (Heeswijk-Dinther) leek daarbij goede zaken te doen. Toch wist zij het hoge tempo niet tot aan de finish vast te houden. ‘Sneller dan dit kon ik gewoon niet vandaag. Een verklaring heb ik niet’. Desondanks wist Kesseleer toch nog een 7e plaats te noteren.

Een verrassende opening was er voor Guus Smits (Berghem). Het enorm hoge tempo bij de elite-heren leek hij te kunnen volgen. In de eerste ronde kwam Smits ondanks een startpositie achter in het veld al als achtentwintigste door. Na bijna anderhalf uur wedstrijd en nog drie ronden voor de boeg viel hij echter compleet stil. ‘Ineens was het op en stond ik zowat stil’, aldus Smits. Uiteindelijk zat er voor hem niet meer in dan de 53e plaats. ‘Eigenlijk voor ons doen dit weekend een wat mager resultaat. We kijken echter met vol vertrouwen naar de komende wedstrijden, met volgende week de World-Cup in Houffalize (Belgïe)’, aldus teammanager Dries van Roosmalen.