Mountainbike

mtb20090405.jpg4 en 5 april – Bertix (België). De eerste internationale krachtmeting van de mountainbikers vond plaats in Bertrix. In een zware omgeving tegen de Franse grens kende de renners van het Bikers-Giant MTB Team een goede start in de Benelux Cup.

Het was Rick van den Hanenberg (Berlicum) die het dichtst bij het podium van de masters I kwam. ´Met de eerste renners kon ik niet mee, daar waren de lange beklimmingen iets te lang voor´. In de tweede fase van de wedstrijd leek het er even op dat Van den Hanenberg toch nog zicht kreeg op een derde plaats. ‘ Ik heb in een laatste poging er echt alles aan gedaan, maar ik kreeg het gat niet meer dichtgereden. Daarmee moest Van den Hanenberg genoegen nemen met een 4e plaats.

Bij de elite-dames reed Anouk Kesseleer (Heeswijk-Dinther) de eerste ronden mee in het kielzog van de koploopsters. ‘In de technische stukken kwam ik steeds net iets te kort om de gaten dicht te kunnen rijden. Op de lange stukken slaagde ik daar wel in’. Kesseleer leek aanvankelijk zicht te houden op de top vijf. Toch moest ze zich na een zware en lange strijd neerleggen bij een 8e plaats. Daarmee plaatste ze zich verdienstelijk in de top van de elite-dames in de Benelux.

Guus Smits (Berghem) reed zijn eerste Benelux wedstrijd in het grote en sterk bezette veld bij de elite-heren. ‘Het tempo lag enorm hoog’, aldus teammanager Dries van Roosmalen die zag dat ook oud Olympisch kampioen Bart Brentjens niet kon volgen. ‘Ik moest vervelend genoeg helemaal achter in het veld starten, ruim boven de honderdste startpositie. In de eerste ronden waren er een paar punten waar we volledig stil stonden’, aldus Guus Smits die desondanks een ijzersterke opmars wist neer te zetten. Met een 55e plaats in de uitslag wist hij zijn startpositie voor de komende Benelux Cup in Verviers (België) van aanstaand weekend aanzienlijk te verbeteren.

Ook voor gastrenner Tom den Otter (Schijndel) bij de nieuwelingen was er een eerste internationale ervaring. ‘ Het is moeilijk om in zo’n situatie verwachtingen te stellen, maar de uitslag van Tom zat er in ieder geval ruim boven’, aldus een tevreden ass. teammanager Ton Braam, die de jonge renner op een mooie 26e plaats zag finishen.
Het weekend werd compleet toen Daan van Rooij (Berlicum), eveneens gastrenner, een ijzersterke wedstrijd reed. Van Rooij reed continue in een sterke opmars en kende weinig verloop in zijn rondetijden. Uiteindelijk kwam hij tot een 28e plaats.