Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Mountainbike

130706 Guus_Smits_NKNa een seizoen van voorbereidingen zou het er dit weekend om gaan spannen op het Nederlands Kampioenschap mountainbiken in Groesbeek voor team Bikers. Alle renners van het team moesten starten op zaterdag. Het werd een heel mooi weekend voor Bikers met goede resultaten.

Guus Smits reed zijn wedstrijd bij de Amateurs. In de derde bocht na de start zat het hem al niet meer mee en kwam hij ten val. Al zijn dromen over het rood, wit, blauw zag hij voorbij vliegen, toen hij ergens in de middenmoot vertrok. Al snel wist hij toch op te trekken naar de voorhoede en kwam hij op de verzorging al als negende door en de verschillen waren klein! Was er dan toch nog hoop? Guus reed ongelofelijk sterk en wist alsnog met twee andere renners een mooie kopgroep te vormen. Samen reden zij weg van de achterblijvers en het podium was bekend. Nu nog de verdeling. Het werd een spannende laatste ronde waarbij Guus en Coen Hoogervorst erg aan elkaar gewaagd waren. Pas bij de allerlaatste klim wist Guus, Coen te lossen en reed hij op een klein gaatje solo naar de finish. Guus was na jaren van net niet, eindelijk Nederlands Kampioen.

Ook de andere renners reden zeer sterk. Als eerste verscheen Eric van den Boogaard aan de start bij de Masters 30 in een sterk bezet veld. Eric had een goede start en wist een zeer constante wedstrijd te rijden. Helaas was hij net niet goed genoeg om mee te strijden voor de podiumplaatsen gelet op de concurrentie. Desalniettemin reed hij een goede wedstrijd en werd knap 5de. Na afloop gaf Eric dan ook aan tevreden te zijn met zijn resultaat en een goed gevoel aan de wedstrijd te hebben overgehouden.

Na Eric verscheen Rick van den Hanenberg aan de start bij de Masters 40. Ook Rick had een zeer sterke start, hij ging als derde het veld in. Helaas waren de voorste mannen te sterk en moest hij deze laten lopen. Het eerste uurtje reed Rick nog op een nette vierde plaats zijn eigen wedstrijd. Helaas brak de hitte hem toen op waardoor hij een paar plaatsen verloor. Rick werd twaalfde. Ondanks het voor hem tegenvallende resultaat was hij niet geheel ontevreden. Er zat helaas niet meer in, maar hij had er wel alles voor gedaan.

Tot slot was het voor team Bikers de eer aan Martijn van Doorn om een mooi NK te rijden. Dit was niet tegen dovemansoren gezegd, want Martijn reed een zeer sterk NK. Hij werd vierde, en daarmee eerste, eerstejaars nieuweling! Na een goede start had Martijn direct aansluiting met de kopgroep. Helaas reden deze net iets te hard, waardoor hij moest lossen uit de groep. Martijn kwam op een zesde positie te rijden. Halverwege de wedstrijd werd een van de favorieten helaas getroffen door materiaalpech, wat betekende dat Martijn een plaatsje won. Doordat hij een sterke wedstrijd reed, in zijn eigen ritme, wist hij in de laatste ronde nog net een renner in te halen waardoor hij knap vierde werd.