Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Mountainbike

thumb_bghadee.jpgGrote woorden sprak Rick van den Hanenberg (Berlicum) van het Bikers-Giant MTB Team in de aanloop naar de start van het mountainbikeseizoen. Hij was vastberaden voor de overwinning te rijden tijdens zijn thuiswedstrijd.

Ronde na ronde bouwde hij zijn voorsprong uit en wist hij uiteindelijk de eerste overwinning van het seizoen binnen te halen, slechts enkele uren nadat zijn vaste teamtrainer Aschwin van Oorschot (Heeswijk-Dinther) bij de funklasse ook al de hoogste trede op het podium kon betreden.  

Bij de elite-dames hield Anouk Kesseleer (Heeswijk-Dinther) lange tijd aansluiting bij de kop van de wedstrijd. Aanvankelijk reed ze met een concurrente op enkele tientallen secondes achter de twee koplopers. Enkele ronden voor het eind moest ze echter terrein prijs geven en lag ze in vierde positie in de wedstrijd. Desondanks bleef Kesseleer rijden voor wat ze waard was en zag ze in de slotronde de achterstand op de nummer weer teruglopen. ‘Als het nog een halve ronde langer had mogen duren, dan was het misschien gelukt de aansluiting te vinden’, aldus een toch uiterst tevreden Kesseleer.

Nieuwkomer (in 2008 nog gastrenner) in de vaste kern van het Bikers-Giant MTB Team, Guus Smits (Berghem), maakte zijn overstap van de amateurs naar de elite-heren. Ook Smits deed net als zijn teamgenoot rake uitspraken voor de wedstrijd. Toch leek hij na de start niet in het gewenste ritme te komen. Enkele rondes voor het einde kwam Smits zelfs nagenoeg tot stilstand. ‘Ik had last van kramp en ben enkele dagen wat ziekjes geweest. Gelukkig heeft m’n ploeg me toch tot het einde toe kunnen motiveren en heb ik met een 51e plaats alsnog wat punten kunnen pakken’.

Gastrenners Daan van Rooij (Berlicum) en Tom den Otter (Schijndel) reden bij respectievelijk de amateurs en de nieuwelingen (als 1e jaars) beiden naar een keurige 33e plaats. Patrick Vissers (Veghel) leek bij de masters II gaande weg de wedstrijd steeds verder en sneller terug te zakken. ‘Het ging ook totaal niet meer, ik ben blij dat deze wedstrijd erop zit’, aldus een teleurgestelde Vissers met slechts een 21e plaats en die in de aanloop van de wedstrijd net als Smits enkele dagen niet fit was geweest.

‘We zijn blij met deze mooie seizoensstart. Dat geeft enorm veel moraal en energie aan de ploeg en dat hebben we nodig, zo in het begin van het seizoen’, aldus teammanagers Dries van Roosmalen (Mierlo) en Ton Braam (‘s-Hertogenbosch).