Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Mountainbike

140615 Mountainbike_AssenMet nog 4 weken te gaan tot het Nederlands Kampioenschap toog het volledige Bikers team uit Heeswijk naar het noordelijke Assen.

Als eerste verscheen in de vroege ochtend Rick van den Hanenberg aan de start. Na een zware trainingsperiode had hij zich voorgenomen om een rustige wedstrijd te rijden om het wedstrijdritme te behouden richting het Nederlands Kampioenschap. Bovendien zal hij de komende weken nog diverse wegwedstrijden rijden. De kop van de wedstrijd kon hij niet houden en Rick kwam al snel op een stabiele vijfde plaats te rijden. Dit wist hij vast te houden tot finish. Rick was zeker niet ontevreden met dit eindresultaat.

Na Rick was het de beurt aan Martijn van Doorn bij de Nieuwelingen. Martijn reed een zeer sterke wedstrijd vandaag. De uiteindelijke nummer één was direct weggereden en Martijn heeft bijna de hele wedstrijd in de achtervolgende groep gereden. Uiteindelijk niet onverdienstelijk, want hij is de laatste ronde weggereden van de groep naar een zeer mooie tweede plaats. Na afloop gaf hij aan dat zijn vorm steeds beter aan het worden is en dit is dan ook een mooie bekroning op zijn werk.

Bij de Amateurs had Guus Smits een zware wedstrijd. Direct vanaf de start wist een zeer sterke Stefan Boshuis weg te rijden van het peloton. De achtervolgende vier renners probeerden het gat dicht te rijden, maar dit wilde maar niet lukken. Uiteindelijk moesten de vier achterblijvers de podiumplaatsen verdelen. Helaas voor Guus wisten twee renners weg te rijden en kon hij de aansluiting niet meer maken. Hij reed de wedstrijd rustig uit naar een zesde plaats.

Tegelijkertijd met Guus reed ook Eric van den Boogaard zijn wedstrijd bij de masters. Na een zware val tijdens de training twee weken terug was dit zijn eerste wedstrijd weer. De verwachtingen van Eric waren dan ook niet hoog en hij hoopte gewoon lekker een wedstrijd te kunnen rijden. Helaas wilde het lijf nog niet meewerken en  moest Eric de wedstrijd halverwege staken.