Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Mountainbike

thumb_mtb20090405.jpgAfgelopen zondag te Havelterberg was een uiterst succesvolle dag voor het Bikers-Giant MTB Team. ‘Ondanks dat we geen podiumplaatsen hebben behaald, zijn we er toch in geslaagd om in de volledige breedte voorin te eindigen. Zelfs in het veld van de elite-heren’, aldus een tevreden ass. teammanager Ton Braam. Gastrenners Daan van Rooij (Berlicum) en Patrick Vissers (Veghel) verschenen niet aan het vertrek.

In de ochtend beet Masters I renner Rick van de Hanenberg (Berlicum) het spits af. Een ruime meerderheid van de wedstrijd had Van den Hanenberg zich slim genesteld in de kopgroep. Hij slaagde er echter niet in zijn positie daarin tot de finish te behouden. ‘Op een ronde voor het eind moest ik echt lossen. Ik kreeg last van m’n rug en dan ben je op een parkoers als dit met veel boomwortels al snel gezien’, aldus Van den Hanenberg met zijn 7e plaats.

Bij de elite-dames was er een soortgelijk wedstrijdverloop. Hoewel de koploopster en latere winnares er al snel na de start alleen van door ging, zag Anouk Kesseleer (Heeswijk-Dinther) haar kans schoon om niet ver daar achter positie in te nemen. Lange tijd was het stuivertje wisselen om de tweede en derde positie in het veld. ‘Bij het ingaan van de laatste ronde leek alles nog mogelijk, maar zag het er toch naar uit dat Anouk op het podium zou finishen. Anouk gaf aan dat ze in één van de laatste bochten zich de pas liet afsnijden en niet meer kon aanpikken. Dat kostte haar het podium, waardoor ze enigszins met een wrange nasmaak tevreden moest zijn met toch nog een knappe 5e plaats’, zo gaf teammanager Dries van Roosmalen kort na de finish aan.

De meest opvallende prestatie was er voor Guus Smits (Berghem). De elite-renner gaf op voorhand aan (net als ploeggenoot Van den Hanenberg) enige vrees te hebben voor rugklachten, juist op dit parkoers met al die boomwortels. Toch wist Smits elke ronde, na toch al een goede start, plaatsen op te schuiven. Het resulteerde voor hem eindelijk in zijn eerste top-vijftien notering. ‘Na enkele goede wedstrijden, maar met een hoge uitslag en dus toch enigszins teleurstellend, was ik wel toe aan eindelijk een superdag. Ik ben enorm blij dat ik die vandaag heb gehad’, aldus een uiterst tevreden Smits met zijn 13e plaats.

Gastrenner Tom den Otter (Schijndel) reed een buitengewoon knappe wedstrijd. Hij was in staat om zich van halverwege het veld uiteindelijk op te werken naar een 15e plaats bij de nieuwelingen. ‘Deze woensdag vertrekken we naar Houffalize (België) om daar het weekend de World Cup te rijden. Ons Bikers-Giant MTB Team werkt daarbij nauw samen met enkele grote Giant landen, waaronder Amerika, Noorwegen, Engeland, Zwitserland en Oostenrijk. Dat maakt deze World Cup voor ons extra bijzonder’, aldus Van Roosmalen. Lees meer op www.bikers.nl.