Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Mountainbike

Peter_vd_Heuvel_Noorbeek1Zaterdag en zondag werd in Noorbeek, Zuid Limburg, het Nederlands Kampioenschap mountainbike verreden. Voor team Bikers streden Rick van den Hanenberg, Peter van den Heuvel, Carlo van Doorn, Guus Smits en Wilant van Gils voor mooie plaatsen.

 Op zaterdag reed Rick van den Hanenberg bij de Masters 30+ zijn kampioenschap. Hij was voor de start een van de favorieten, ondanks zijn sleutelbeenbreuk aan het begin van het seizoen. Rick stond op de derde startrij, maar kwam niet goed weg met de start waardoor hij ingesloten raakte. Als 25ste ging hij het veld in, waarna hij begon aan een inhaalrace. Helaas kwam hij ongelukkig ten val waarbij hij zijn stuur in de maagstreek kreeg. Dit speelde hem parten waardoor hij uiteindelijk naar een 21ste  plaats reed. 

Peter van den Heuvel reed een erg sterke wedstrijd bij de Amateurs. De nieuwkomer bij het mountainbiken maakte indruk door na een goede start snel aansluiting te vinden bij de kopgroep. Uiteindelijk wist hij samen met twee andere renners weg te rijden. Peter was duidelijk beter in het veld, alleen op de weg kwam hij snelheid te kort ten opzichte van zijn concurrenten. Het werd steeds spannender doordat in de voorlaatste ronde de nummers 4 en 5 steeds dichter naar de kopgroep toe reden. Uiteindelijk greep Peter net naast het podium (vierde plaats) door een ongelukkig val 600 meter voor de finish. Desalniettemin een geweldige prestatie!

 

Bij de junioren verscheen Carlo van Doorn aan de start. Zijn gehele seizoen is gekenmerkt door ademhalingsproblemen, waarvan nu bekend is geworden dat dit tegen het einde van het seizoen beter zou moeten zijn. Toch ging Carlo van start, maar de weersomstandigheden speelden hem parten. Na afloop gaf hij aan dat het niet liep, hij had erg zware benen en kwam voor zijn gevoel niet vooruit. Wij hopen dat Carlo volgend seizoen zal groeien en misschien al naar enkele mooie resultaten toe kan werken.

 

Tot slot zijn Guus Smits en Wilant van Gils van start gegaan bij de Elite mannen. Het was een erg spannende wedstrijd waarbij de kop hard heeft gestreden voor hun plaatsen. Ook Guus en Wilant moesten strijden voor wat ze waard waren. Beide waren niet fit waardoor zij in de achterste regionen van het peloton hebben moeten strijden. Guus Smits eindigde op een teleurstellende 36ste plaats en Wilant werd 30ste.

 

Wij feliciteren alle Nederlands kampioenen met hun resultaat!