Basketbal

TenderfeetWedstrijd verslag Tenderfeet Dames 1  - Black Eagles Dames 2

Zondag 26 januari was het dan zo ver. De thuiswedstrijd voor de Dames van Tenderfeet tegen The Black Eagles uit Rosmalen. Voor sommige speelsters een pot basketbal waar al een lange tijd naar uitgekeken werd, omdat 5 speelsters van ons team in voorgaande seizoenen bij Black Eagles hebben gespeeld. Een beladen wedstrijd, er moet en zou gewonnen worden!!!

Het eerste kwart begon goed voor de dames van Tenderfeet met twee snelle scores middels een lay up. Maar al vrij snel nam Black Eagles een kleine voorsprong door alleen maar het spelletje passen en snijden te spelen en kwamen zij goed tot scoren. De half court man to man verdediging van Tenderfeet staat niet goed en er werd te makkelijk voor de speelsters langs gesneden. Tenderfeet komt in deze periode alleen nog maar tot score middels vrijeworpen. Einde eerste kwart: 7-11 in het voordeel van de ploeg uit Rosmalen.

In de tweede periode besloten coaches Fleur en Wim de verdediging aan te scherpen en een fullcourt zone press verdediging te gaan spelen. Deze werd redelijk goed uitgevoerd met als resultaat een aantal keer balwinst, maar voor alsnog werd het in snijden door bucket van Black eagles niet voldoende afgestopt. We gaan dan ook de rust in met 1 punt achterstand. Eind tweede kwart: 19-20.

Na een pep talk in de rust werd er goed begonnen aan het derde kwart, met 3 driepunters nam Tenderfeet de leiding in wedstrijd. In de verdediging wordt er weer overgestapt naar de man to man verdediging waar er dit maal op gehamerd wordt dat we die meiden niet zo maar mogen laten in snijden. We beginnen nu de “jump to the ball” verdediging steeds beter uit te voeren waardoor de dames van Black Eagles niet zo makkelijk meer de lay up konden lopen. We sluiten dit kwart over met een minimale voorsprong: 35-33

Het beloofd een spannend laatste kwart te worden, na wederom twee snelle scores in de eerste minuten blijft het daarna akelig stil aan beide kanten. 5 minuten lang bleef de stand haken op 39 – 33 in het voordeel van Tenderfeet en de minuten tikte langzaam weg. Door het harde werken in de verdediging en het knokken voor elke bal komt Black Eagles niet tot scoren. Met nog 1 driepunter aan de kant van Tenderfeet is het verschil in de laatste minuut 9 punten. De pot was binnen, moet het team gedacht hebben. Echter Black Eagles gaf de strijd niet zomaar op, en wist wederom via simpele lay-ups en een fullcourt man to man press de druk nog een keer op te voeren. Tot in de laatste seconde was het spannend in Sporthal de Zaert, maar de dames van Tenderfeet wisten aan het langste eind te trekken. Eindstand: 42 – 40 in het voordeel van Tenderfeet. YES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Een mooie winst voor Tenderfeet, die de dames nodig hadden. Het neemt niet weg dat er de aankomende weken zeker geoefend mag worden op het nemen van vrije worpen, want in de gehele wedstrijd maar 6 van de 21 vrije worpen raak schieten, is niet al te best.

Tenderfeet H1 wint ook eerste wedstrijd van 2014

Op zondag 26-1 staat voor de Heren 1 van Tenderfeet de eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar op het programma en wel tegen de buren uit Veghel. Na ruim een maand geen wedstrijd gespeeld te hebben zijn de heren uit Heeswijk-Dinther en omstreken er weer helemaal klaar voor.

Rein Megens had er zelfs zoveel zin in dat hij eerder van zijn wintersportvakantie terug gekomen was om deze wedstrijd te kunnen spelen. Helaas moesten de heren het deze wedstrijd wel zonder Dennis van Meurs stellen aangezien hij zijn vakantie niet wilde/kon verkorten.

Uit betrouwbare bronnen had Tenderfeet al vernomen dat Attacus heren 3 wat versterkingen mee zou nemen van hun onder 22 team en bij aanvang van de wedstrijd bleek dit ook zo te zijn.

Ondanks dat er een heel ander team stond dan in de uitwedstrijd tegen Attacus begon Tenderfeet in de eerste minuten heel sterk en na 5 min spelen stond er al een voorsprong van 13 – 2 op het scorebord. Na dit snelle begin werd de score door Attacus weer wat dichter bij elkaar gebracht doordat vooral het schot van buitenaf wat beter ging vallen. Dit zorgde voor een tussenstand van 19 – 13 na het eerste kwart, een zuinige voorsprong voor de gastheren.

Het beeld van de laatste paar minuten van het 1e kwart bleef zich ook het gehele 2e kwart voortzetten. Beide teams kwamen met degelijke aanvallen en prima scores maar aan beide kanten ging er ook veel mis. Hierdoor werd door beid ploegen respectievelijk 18 – 16 punten gemaakt waardoor Tenderfeet de voorsprong maar met 2 puntjes uit kon bouwen.

Het 3e kwart betekende zoals zo vaak de omslag in de wedstrijd. Waar Tenderfeet het normaal gesproken van de 1e helft moet hebben was het deze keer de 2e helft waarin de mannen uit H-D het verschil wisten te maken. Met een strakkere verdediging werd de tegenstander voor langere periodes van scoren afgehouden en kon Tenderfeet door gestructureerde aanvallen makkelijk scoren. Het waren dit kwart vooral Koen Broeren en Bas van Loon die flink op dreef waren. Zo kon Koen in dit kwart via een aantal snelle uitbraken en goed loopwerk een aantal scores achter elkaar laten noteren en kon Bas van Loon onder het bord flink wat ballen binnen gooien. Ze waren dit kwart samen goed voor 15 punten. In totaal kon Tenderfeet in dit kwart 27 punten bijschrijven terwijl ze Attacus op slechts 8 punten konden houden. Dit resulteerde in een tussenstand van 64 – 37 na 3 kwarten.

Het sterke spel van de thuis spelende ploeg werd in het 4e kwart direct doorgezet en de voorsprong werd als maar verder uitgebouwd. Dat Tenderfeet het vizier aardig scherp had staan was te zien aan de verdeling van de scores, uit alle hoeken van het veld werd gescoord en alle spelers konden hun punten mee pakken. Tenderfeet, een team dat niet bekend staat om zijn topschutters, kon zelfs 8 driepunters binnen schieten.

Tegen het eind van de wedstrijd werd door Tenderfeet nog een poging gedaan om een full court press te spelen maar de uitvoering hiervan liet uiteindelijk zeer te wensen over. De spelers van beide teams hadden het ondertussen wel gezien en de wedstrijd was al lang gespeeld dus werd de wedstrijd rustig uitgespeeld en stond uiteindelijk de stand van 95 – 45 op het scorebord.

Een prima overwinning voor Tenderfeet in een wedstrijd die met vlagen goed spel liet zien maar waar beide teams over het geheel gezien niet op de top van hun kunnen hebben gespeeld.