Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Basketbal

tenderfeet nieuw logoHet was al bekend dat Venlo een sterk team heeft staan dit jaar. De heren van Tenderfeet hebben geen zin om voor niks af te reizen naar Venlo, en zullen dus alles op alles moeten zetten om de punten mee te nemen naar Heeswijk-Dinther.

Het eerste kwart begint sterk voor de heren uit Heeswijk-Dinther en omstreken. Beide teams beginnen in een zone verdediging, maar de heren uit Venlo hebben erg veel fouten nodig om Tenderfeet af te stoppen. Uit de vrije worpen die hieruit voortkomen pakken de bezoekers een kleine voorsprong: 9-13.

In het tweede kwart begint Venlo sterk. Nummer 9, goed voor uiteindelijk meer dan de helft van de punten aan de kant van Venlo, pakt meteen 8 punten. Als reactie hierop gaat Tenderfeet met meer gretigheid spelen, zowel in de aanval als de verdediging. Resultaat is dat de balans gelijk blijft en Venlo niet dichterbij weet te komen. Na een afsluitende 3-punter van Ron vd Berg is de rust stand 27-31.

Gezien de afstand tussen beide teams steeds gelijk blijft, schakelt Venlo over op een man-to-man verdediging, om te kijken of ze zo kunnen inlopen op Tenderfeet. In de omschakeling die dit vergt voor de heren uit Heeswijk komt Venlo op gelijke hoogte, maar weten niet weg te lopen. In een korte time-out spreken zowel de spelers als coach van Loon van Tenderfeet uit dat er nog steeds de overtuiging heerst dat we beter zijn en er geen reden is om te verliezen. Eindstand 3e kwart: 42-42.

Begin 4e kwart loopt Tenderfeet heel even uit, maar gaat het al snel weer puntje om puntje. Geen van beide teams weet echt nog een vuist te maken en met gelijke stand gaan we de laatste minuut in. Hier weet Venlo nog één vrije worp te scoren en Tenderfeet 2 punten te pakken in een snelle aanval. De laatste seconden tikken weg met 1 punt voorsprong voor Tenderfeet. Helaas weet de sterspeler met nog één seconde op de klok 2 vrije worpen te versieren! Waar hij in de wedstrijd 75% raak schiet mist hij beide vrije worpen, de winst en ontlading dus voor Tenderfeet!!

Door: Dennis van Meurs