Basketbal

tenderfeet nieuw logoEBGC, de tweede tegenstander van het seizoen. Ook een aantal jaren terug mochten de heren van Tenderfeet al een aantal keren aantreden tegen de

heren uit Geldrop. In het verleden altijd garant voor spannende wedstrijden, maar is dat ook zo op deze zaterdagmiddag?

Van de spanning is in het begin van de wedstrijd weinig te zien. Beide teams krijgen voldoende kansen, maar er wordt weinig gescoord. Na de 6e minuut staat er nog maar een score van 2-1 op het bord. Na een korte time-out worden de heren uit Heeswijk wakker geschud en worden voorzichtig de eerste scores gemaakt. Gevolg hiervan is dat ook EBGC wakker schrikt en begint met scoren. Resultaat na het eerste kwart: 10-7 voor de heren uit Geldrop.

In het tweede kwart is de felheid weer terug, Tenderfeet weet de basket makkelijker te vinden. Dankzij een aantal goede schoten van schutters Mikkers & vd Berg afgewisseld met sterk spel onder de basket van Nard megens loopt Tenderfeet weg van de tegenstander. Ook de omschakeling naar een zone verdediging aan de kant van Geldrop helpt niet meer. Ruststand van 23-31 voor Tenderfeet.

Positief wordt begonnen aan het derde kwart. De eerste aanval meteen 3 punten voor Tenderfeet. Maar dan schakelt EBGC weer over van verdediging naar een stevige press. Hier heeft Tenderfeet meer moeite mee. Het spel wordt wat rommeliger, er wordt meer balverlies geleden en de thuisploeg profiteert met goede scores. Een time-out moet de rust terug brengen en Tenderfeet weet nog een aantal scores te maken voor het eind van het kwart: 39-45, nog niks aan de hand!

EBGC scherpt de press nogmaals aan in het begin van het 4e kwart. Dit resulteert in een 8-0 run en de stand is opeens weer gelijk! Vanaf hier gaat het om en om. Richting het einde van de wedstrijd worden er nog een aantal vrije worpen gemist door Tenderfeet. Hierdoor gaan de heren van EBGC met een kleine voorsprong het slot van de wedstrijd in. Alles wordt uit de kast gehaald om de achterstand in te lopen, maar EBGC speelt beheerst uit en houdt de winst in Geldrop: 57-54

Door: Dennis van Meurs