Basketbal

tenderfeet nieuw logoMet nul punten uit negen wedstrijden is Almonte Heren 3 de echte laagvlieger uit de competitie. Nog niks gewonnen, dus ook voor de mannen van Tenderfeet zou dit geen probleem mogen

zijn.

De heren uit Heeswijk-Dinther en omstreken beginnen rustig aan de wedstrijd. Iets te rustig misschien wel, want de heren uit Eindhoven kunnen qua score aardig volgen. Bij Tenderfeet gaat er nog teveel fout; er wordt te nonchalant omgegaan met balbezit en scoringskansen. Na het eerste kwart staat er nog ook een score van 17-14 op het bord. Gelukkig is iedereen het er mee eens dat dit beter kan!

Dit is goed te zien in het 2e kwart. In de verdediging zit meer rust en de aanval is een aantal tandjes opgeschroefd. Nu kunnen de mannen van Almonte niet meer bij houden en de ene na de andere snelle aanval van Tenderfeet volgt. Er wordt nu goed uitgelopen naar een ruststand van 48-19.

Coach van Loon merkt terecht op dat deze wedstrijd geschikt is om enkele nieuwe tactieken te oefenen, dit wordt dan ook geprobeerd in het derde kwart. Niet alles komt even goed uit de verf, waardoor dit kwart redelijk gelijk op gaat. De score blijft ruim in het voordeel van Tenderfeet: 60-32

Het laatste kwart draait Tenderfeet het gas nog eens open en volgen er weer veel snelle aanvallen. Ook in de verdediging wordt hard gewerkt, wat helaas wel veel fouten tot gevolg heeft. Almonte mist veel van de vrije worpen, wat resulteert in een eindstand van 83-39.