Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Basketbal

TenderfeetTijdens de 2e wedstrijd van het seizoen mochten de heren van Tenderfeet afreizen naar Geldrop om aan te treden tegen EBCG Heren 1. In deze wedstrijd werd na een matige wedstrijd net verloren. In de return wordt er maar één ding gevraagd: Revanche!

Deze doelstelling is vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk. Voordat de bezoekers uit Geldrop aan het idee gewend zijn dat ze aan het basketballen zijn staan ze al met 8-0 achter door het gretige spel van Tenderfeet. Na een time-out van EBGC worden ze wakker, maar Tenderfeet blijft het voortouw nemen. Na het eerste kwart staat er dan ook een voorsprong van 20-13 op het bord.

Ook in het tweede kwart begint Tenderfeet sterk met een 3-punter van Pim Broeren en eens 2 punten van Adam Linn. Alweer heeft de bezoekende coach al vroeg in het kwart een time-out nodig om de boel op orde te krijgen. De verdediging wordt omgegooid naar een zone-verdediging. Dit geeft geen problemen voor de heren uit Heeswijk, maar er wordt niet verder meer uitgelopen.

Stand bij rust: 37-26

Waar in de eerste helft veel scores uit schoten kwamen, vallen deze schoten minder goed in het derde kwart. Wel komen er veel goede kansen onder de basket, maar deze worden niet altijd goed benut. EBGC weet via een aantal goede tegenaanvallen iets dichterbij te kruipen. Er is nog geen nood aan de man, maar Tenderfeet zal zuiniger met de bal moeten omgaan om de voorsprong te behouden: 48-40

Ook in het vierde kwart probeert EBGC de inhaalslag voort te zetten. Wanneer er nog maar een voorsprong van 5 punten op het bord staat besluiten de mannen van Tenderfeet dat het mooi is geweest. Het tempo wordt opgeschroefd om de bezoekers de hoop op een overwinning te opnemen. Wanneer de heren van EBGC nog een aantal wanhoopspogingen missen en Tenderfeet via een aantal snelle uitbraken van onder andere Bart vd Oetelaar nog wat punten weten bij te schrijven, kan de winst in Heeswijk-Dinther blijven: 69-54

Door: Dennis van Meurs