Basketbal

tenderfeet nieuw_logoNa twee verloren wedstrijden op rij zijn de heren 1 van Tenderfeet weer volledig gefocust op een overwinning. De beoogde slachtofferrol is voor de Jumping Giants, afgereisd uit Nederweert.

Beide teams beginnen de wedstrijd met een zorgvuldige zone verdediging. Dit zorgt ervoor dat er weinig kansen gecreëerd worden, dus elk puntje telt! Waar in voorgaande wedstrijden veel uit het schot gescoord werd, komen nu de eerste scores van dichtbij de basket. De heren uit Heeswijk-Dinther en omgeving pakken een voorsprong van 8-2.  Tegen het einde van het eerste kwart vallen ook nog enkele schoten van de Giants, wat resulteert in een stand van 8-6 na het eerste kwart.

In het tweede kwart blijven de kansen schaars, maar wordt er aan beide kanten efficiënter met de geboden kansen omgesprongen. Tenderfeet doet, net als in het eerste kwart, weer een poging om uit te lopen op de bezoekers door een goede afwisseling van schoten en sterk spel onder de basket. Ook ditmaal weet Nederweert terug te komen dankzij een 3-punter en een aantal eenvoudige schoten. Het is duidelijk dat de Giants zich niet de slachtofferrol laten aanmeten! Ruststand: 20-20

Het derde kwart begint met een 3-punter van de bezoekers, maar daarna is Tenderfeet ontketend. De ene snelle aanval na de andere van onder andere Nard Megens en Wouter van Hoof, afgewisseld met een aantal goede schoten van Jan Mikkers zorgen voor een 13-0 run. De coach van de Giants is gedwongen om een time-out te nemen en om te schakelen naar een man-to-man verdediging. Terwijl Tenderfeet moet wennen aan deze omschakeling schiet Nederweert nog een aantal 3-punters, terwijl de score van Tenderfeet iets stagneert. De voorsprong blijft behouden: 38-47

Het vierde kwart staat in het teken van de voorsprong vasthouden en waar mogelijk uitbreiden. De Giants doen er alles aan om dichterbij te komen, maar de minimale voorsprong van Tenderfeet blijft 5 punten. Na twee 3-punters en een aantal rake vrije worpen wordt de wedstrijd op slot gedaan en blijven de punten in Heeswijk-Donther: 66-54