Basketbal

TenderfeetDit weekend was belangrijk voor de heren uit Heeswijk-Dinther en omstreken. Als nummer 2 aantreden tegen nummer 4 Octopus, én de nummer 1 (Almonte) en 3 (Flesbek) moesten op hetzelfde moment tegen elkaar spelen. Winst was dus zeer welkom!

Beide teams begonnen fel. Tenderfeet vooral in de aanval, waar de heren uit Vught vooral chaos probeerde te zaaien door met een zeer felle verdediging te beginnen. De heren van Tenderfeet konden hier goed mee omgaan en al snel komt de stand op 16-2. Pas op dat punt, na 8 minuten spelen, kon Octopus ook aanvallend iets gaan doen, resulterend in een stand van 16-7 na het eerste kwart.

Ook het tweede kwart begint Octopus met de felle verdediging, maar nu lijkt het iets meer resultaat te hebben. Tenderfeet begint onrustig te spelen, waar de heren uit Vught dankbaar gebruik van maken en ze beginnen iets in te lopen. Een time-out van coach Voets is nodig om Tenderfeet weer in het gareel te krijgen en de rust te bewaren. Deze woorden bleken een goed effect te hebben, want vanaf dit punt wordt de opmars van Octopus gestopt en kan er weer gescoord worden vanuit een meer georganiseerd spel. Ruststand: 26-22

Waar Tenderfeet na rust nog wel eens matig wil beginnen, is daar ditmaal geen sprake van. Meerdere goede schoten van Jan Mikkers en acties onder het bord van Rein Megens en Dennis van Meurs zorgen voor een comfortabele voorsprong van 51-36 aan het einde van het derde kwart.

In het vierde kwart lijkt het dat Octopus nog iets terug wil doen, punt voor punt lopen ze in tot het verschil nog maar 6 punten is. Tenderfeet lijkt te beseffen dat, wanneer ze zo doorgaan, het nog verkeerd uit kan pakken. Onder meer door snel aanvalsspel van Ron vd Berg wordt de voorsprong weer uitgebreid tot een eindstand van 74-61. Door ook winst van nummer 1 Almonte op nummer 3 Flesbek wordt de tweede plaats steviger in handen genomen door Tenderfeet Heren 1!

Tekst: Door: Dennis van Meurs

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De jongens van Tenderfeet U 14 moesten vandaag thuis de eerste wedstrijd spelen tegen The Black Eagels uit Rosmalen. Het publiek op de tribune wachtte volverwachting de dingen af die komen zouden.

De eerste periode zette Shayan de eerste 2-0 op de klokken welke The Black Eagles vervolgens omzette in 2-2. Vervolgens scoorde Stijn en Shayan voor de tweede. Stijn legde de bal er in deze periode nogeens 4x in en ook Levi liet zich van zijn beste kant zien. De eerste periode werd in het voordeel van Tenderfeet afgesloten 16-2.

De tweede periode maakten The Blackeagels er 16-4 van Maar met name Bram en Jonas zaten deze periode goed in het spel, beiden scoorde 5 keer. Verdediger Erick vulde ook de puntentelling aan, net als Cas. Na een wissel legden Levi, Shayan en Stijn er nog ieder een in.

Bij rust was het 54-4 voor Tenderfeet.

Na rust gingen de jongens van Tenderfeet nog verder uitlopen. Bram en Cas scoorden drie keer achterelkaar. Maar ook Jonas, Erick en Skip namen 6 punten voor hun rekening. Mark kwam deze periode ook in beeld met het maken van een treffer. Stand na drie periodes: 86-12.

De vierde en laatste periode lieten de U14 Tenderfeet jongens zien dat ze oppermachtig waren. Ze waren gretig, onze jongens. Ze kregen steeds behendig de bal van de tegenstander te pakken en konden dan snel weer aanvallen. Jonas legde de bal regelmatig en (zo leek)  gemakkelijk in. Stijn stond goed in de re-bound maar kreeg de bal er zelf niet gemakkelijk in, in deze periode. Hij kon door de rebound wel goede assists geven waardoor anderen mogelijkheden tot scoren hadden. Mark was in deze periode verantwoordelijk voor 5 treffers waaronder een geweldige driepunter.

De wedstrijd werd afgefloten met een eindstand 125-12 voor Tenderfeet.