Basketbal

TenderfeetNa het verlies van vorige week tegen de koploper uit Eindhoven zijn de heren uit Heeswijk-Dinther en omstreken volledig gefocust om weer punten mee te nemen uit Vught. Eind vorig jaar werd thuis redelijk eenvoudig gewonnen, dus er was goede hoop op een herhaling hiervan.

In het eerste kwart lijkt al snel afgestevend te worden op deze eenvoudige overwinning. De verdediging van Tenderfeet is strak gesloten en vanuit meerdere steals worden eenvoudige scores gemaakt aan de andere kant. Geen vuiltje aan de lucht aan het einde van het eerste kwart: 6-15 voor de bezoekers uit Heeswijk-Dinther.

In het tweede kwart begint Octopus met veel druk op de aanvallen van Tenderfeet. Hier wordt niet goed mee omgegaan, wat resulteert in geforceerde ballen en veel balverlies. De thuis spelende ploeg begint terug in het spel te komen, waar Tenderfeet verder weg lijkt te zakken. Zelfs na een time-out van coach van Stiphout weten de heren van Octopus toch nog langszij te komen: 27-26 bij rust.

Tijdens de rust wordt er terecht op gewezen dat er terug gekeerd moet worden naar de basis: zuinig omgaan met balbezit, krachtige aanvallen en kracht onder de basket. Dit wordt goed opgepikt en Tenderfeet begint weer uit te lopen, tot er een voorsprong van 14 punten op het bord staat. Hier begint het schot van Octopus te vallen en drie 3-punters brengen Octopus weer dichterbij: 40-44.

Octopus gaat verder waar het was gebleven en schiet meteen wéér een 3-punter, wat de stand bijna gelijk trekt. Hier schakelt Tenderfeet over naar een zone verdediging om de tactiek van de heren uit Vught te ondermijnen. Om en om nemen beide team de leiding in de wedstrijd, maar weten nooit verder dan 2 punten uit te lopen. Octopus doet dit vooral door schoten, waar Tenderfeet met grote regelmaat scoort vanaf de vrijeworplijn. De laatste minuten persen de heren uit Heeswijk-Dinther er nog alles uit wat er in zit. De verdediging wordt weer potdicht opgebouwd en dankzij vrije worpen aan de andere kant wordt de overwinning binnen gesleept: 59-64