Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Basketbal

131221 TenderfeetKampioenDe jongens van Tenderfeet U 14 moesten vandaag hun laatste wedstrijd spelen in deze competitie en hoewel de kansen op het kampioenschap voor handen lag, moesten ze natuurlijk nog wel voor de winst gaan. Bij deze laatste wedstrijd werden de jongens natuurlijk gesteund door massaal meegekomen supporter-publiek.

De tegenstander Black Eagles uit Rosmaken had weliswaar bij ons in Heeswijk-Dinther verloren. Maar een bal kan vreemd in de basket terecht komen, zeker bij een uit wedstrijd..

In de eerste periode kwam Tenderfeet als snel op voorsprong. Bram had de eer het eerste schot in de basket te laten belanden, gevold door Skip en vervolgens Stijn. Cas en Mark volgden dit voorbeeld eveneens. Ook na de wissel met Jonas, Levi en Shayan bleef Tenderfeet doorgaan, want ook deze jongens waren in vorm. Stand na de eerste periode; 39-4 in het voordeel van de jongens van Tenderfeet.

De jongens, onder leiding van Ismo speelden goed. Zagen goed hun kansen en speelden vooral slim en snel. The Black Eagles konden weinig tegenstand bieden. De tweede periode eindigde in 71-8. Met scores van Jonas, Stijn, Bram, Mark, Skip en Shayan.

Na rust ging Tenderfeet basketgericht verder. In deze derde periode liet ook Erick zich van zien. Een prachtige drie-punter! En ook Mark liet zien dat hij dit kan. Coach Ismo had de jongens duidelijk ingefluisterd zich te richten op de lange afstand schoten.

Maar ook de andere jongens waren succesvol. De stand na drie periodes; 107-8.

Het kampioenschap was duidelijk in zicht.

In de vierde periode was er o.a. nog een vrije worp voor Mark die deze benutte en sloot Shayan de wedstrijd af met de stand 144-10.

Trainer Marco had geregeld dat de jongens met een mooie medaille naar huis gingen.

Deze kampioenswedstrijd kwam tot stand door;
Stijn Mols 34 punten
Jonas Strik 32 punten
Mark van de Wal 21 punten, wo 1 driepunter
Shayan Karimaghaei 18 punten
Bram Traa 14 punten
Cas van Alebeek, 10 punten
Skip van Lieshout 6 punten
Erick Sleutjes 5 punten, wo 1 driepunter
Levi Damen 4 punten