Basketbal

TenderfeetDe spanning in de strijd om de 2e plaats, die recht geeft op promotie, neemt toe. Zaterdag mochten de heren van Tenderfeet Heren 1 de voorsprong verdedigen tegen de veteranen van Flesbek ’98, de nummer 3. Bij wint wordt de voorsprong vergroot naar zes punten. Bij verlies is de voorsprong nog maar twee punten…

Dat het enige doel de overwinning is voor de heren uit Heeswijk-Dinther is al snel duidelijk. Gefocust wordt er verdedigd en in de aanval wordt geprobeerd gebruik te maken van veel snelheid: het grootste wapen tegen de trage veteranen, veelal met ervaring op hoog niveau. De snelle uitbraken en goede schoten van de heren van Tenderfeet zijn aan het einde van het 1e kwart bijna in balans met de weloverwogen aanvallen van Flesbek: 15-16 voor de bezoekers uit Heeswijk-Dinther.

In het begin van het tweede kwart blijven de schoten aan de kant van Tenderfeet goed vallen en wordt een kleine voorsprong van tien punten genomen. Helaas verzuimen de heren vele snelle aanvallen om te zetten in punten: veel kansen worden gemist. In plaats van de wedstrijd op slot te gooien weten de mannen van Flesbek, gebruik maken van enkele honderden jaren aan basketbalervaring terug te komen door enkele goede schoten, waar de zone verdediging van Tenderfeet niet tegen opgewassen blijkt. Rust: 27-29

Ook in het derde kwart wordt de wedstrijd niet beslist. Wéér blijft de weegschaal met aan de ene kant snelheid en felheid en aan de andere kant ervaring en rust in evenwicht. Nog steeds een kleine voorsprong van 38-39 in het voordeel van Tenderfeet.

In het vierde kwart begint de factor ervaring van de heren van Flesbek zwaarder mee te tellen. Nadat ze een kleine voorsprong pakken moeten de heren van Tenderfeet iets terugdoen. De scheidsrechters van de thuis spelende ploeg zelf reageren direct op elke beweging van de Tenderfeet spelers. Hierdoor mogen de spelers van Flesbek vele vrije worpen nemen, die veelal raak gaan. De heren van Tenderfeet weten niet meer terug te komen uit deze situatie en de Bosschenaren spelen de wedstrijd gedisciplineerd uit: 67-55

Door: Dennis van Meurs