Basketbal

tenderfeetGekeken naar de stand in de competitie zou deze wedstrijd voor de heren van Tenderfeet alleen maar een formaliteit hoeven zijn. Almonte heeft dit seizoen nog geen wedstrijd gewonnen en Tenderfeet draait mee in de subtop van de competitie. Daarom wordt deze wedstrijd door coach van Loon gebruikt om enkele tactieken weer eens goed te oefenen.

De eerste aanvallen van Tenderfeet lopen ook wat onwennig. De passing is niet scherp en er wordt teveel balverlies geleden. De aanvallen van de heren uit Eindhoven lijken op het oog op wanhoopspogingen om punten binnen de slepen, maar treffen wel doel, waardoor Almonte zelfs wegloopt van Tenderfeet! Na een time-out weten de heren uit Heeswijk-Dinther nog enkele malen het doel te vinden, maar het geheel blijft onder niveau. Stand: 11-10 voor Eindhoven.

Het tweede kwart lijkt het niet veel beter. De verdediging van Tenderfeet staat niet scherp, Almonte blijft vooral onder de basket punten meepikken en kan zo gelijk opgaan met de bezoekers. Ook de verdediging van Almonte is erg slap, maar de vele vrije schoten die normaal doel treffen blijken vandaag niet met het gebruikelijk percentage te vallen. Een peptalk tijdens een time-out en nogmaals een wisseling van tactiek lijkt ook nog niet doeltreffend. Ruststand: 28-27 voor Almonte.

Tijdens de rust wordt de tijd gepakt om vooral verdedigend de zaken op een rijtje te krijgen. Dit lijkt in het 3e kwart eindelijk effect te hebben en de aanvallen van Almonte stagneren. Bij de heren van Tenderfeet beginnen voorzichtig de eerste schoten en snelle aanvallen te lopen, en door 6 opeenvolgende punten door center van Meurs aan het einde van het derde kwart wordt het eerste gaatje van de wedstrijd geslagen. Eindelijk de voorsprong: 39-45!

Pas tijdens het 4e kwart wordt het kwaliteitsverschil duidelijk. Door al vroeg druk te zetten op de aanval van Almonte weet onder andere guard van Hoof van Tenderfeet een aantal passes te onderscheppen en direct de uitbraak te lopen. Ook vallen er nog een aantal schoten waardoor de wedstrijd binnen wordt gehaald met 68-54!

Door: Dennis van Meurs