Basketbal

TenderfeetTenderfeet speelde zondag 1 februari in het Limburgse Nederweert. Normaal gesproken zou een wedstrijd tussen de nummer 4 en nummer 7 van de competitie niet het bezoeken waard zijn voor coaches van andere teams. Maar bij deze wedstrijd werd er flink gescout en zullen de koplopers kopzorgen krijgen hoe ze Tenderfeet en Nederweert kunnen verslaan. Ondanks dat het niveau van de wedstrijd hoogte- en dieptepunten kende, wist Tenderfeet zich op karakter naar een 62-64 overwinning te spelen.

Zondag half 11 is natuurlijk een tijd waarbij het heren team normaal gesproken net wakker wordt. Dit leek in deze wedstrijd ook precies het geval. Waar Nederweert een vlugge 6-0 voorsprong pakte, werden de heren uit Heeswijk-Dinther en omstreken wakker. Na een 17-2 run en daarna wat scores van Nederweert, was de eindstand van het eerste kwart 11-17. Niets aan de hand, zeker gezien het tweede kwart, waar de heren uit Heeswijk-Dinther de voorsprong konden uitbouwen naar 12 punten met de rust.

Waar de heren van Nederweert in de rust naar de kleedkamer werden gedirigeerd door hun coach, bleven de mannen van Tenderfeet rustig op het veld inspelen. Waarom de gastheren naar de kleedkamer gingen, en het nut hiervan, is voor de auteur van dit verslag onbekend. Nederweert, waarschijnlijk geschrokken van de preek van de coach, kwam (zo leek) met knikkende knieën het veld op. Een lid van het tweemans-sloopbedrijf Megens, Nard Megens, beukte zich daarbij een weg naar de basket en wist Tenderfeet op een comfortabele voorsprong te zetten. Goed en snel spel werd afgewisseld met een prima verdediging en er werd een gat van maarliefst 17 punten geslagen.

Nederweert heeft als clubnaam Jumping Giants. Een naam die ze eind van het derde kwart eer aan deden. Om Tenderfeet terug te pakken, spitste het spel van Nederweert zich voornamelijk toe op hun Jumping Giants. Tenderfeet had geen antwoord op het uitstekende spel van de lange mannen en zodoende knokte (soms iets te letterlijk) Nederweert zich terug in de wedstrijd. Dat de wedstrijd nog niet gespeeld was, bleek uit een wonderschot in de zoemer om het derde kwart te beëindigen. Dit schot ging er in, met een fout.

12 punten voorsprong, op naar het vierde en laatste kwart. Weert verkleinde het gat door een 11-2 run naar maar 3 punten met nog 4 minuten te spelen. Na de time-out van Tenderfeet werd er beter verdedigd en kroop Tenderfeet weer weg van Nederweert. Het ander lid van het tweemans-sloopbedrijf, Rein Megens, schoot Tenderfeet met 5 punten in 2 minuten naar een voorsprong van 7 punten. In totaal werden er deze wedstrijd 48 fouten gefloten, waardoor Tenderfeet met nog anderhalve minuut te spelen door de foutenlast zonder de lange mannen verder moest. Het bleef spannend maar door toedoen van een sterke defence trok Tenderfeet aan het langste eind.

Hiermee nemen ze de derde plaats stevig in handen. Met een aantal wedstrijden minder gespeeld dan de directe concurrentie en enkele toppers in het verschiet, gaat het nog bijzonder spannend worden in de carnaval- en lentemaanden.