Basketbal

TenderfeetRuim een maand geleden wonnen de heren van Tenderfeet thuis in Heeswijk-Dinther al vrij eenvoudig van Langstraat Shooters Heren 3. Zaterdagmiddag 30 november stond de uitwedstrijd op het programma. Deze wedstrijd had maar een doel: winnen!

Onder andere dankzij blessures konden de heren uit Heeswijk-Donther en omstreken helaas maar met 2 wissels aan de wedstrijd beginnen. Dit neemt echter niet weg dat ze als een speer aan de wedstrijd begonnen. Al voor de Waalwijkers goed en wel wakker waren, stonden ze al met 0-10 achter. Vanaf de helft van het eerste kwart begonnen ze langzaam op te starten en vielen er enkele kleine schotjes, met als resultaat een stand van 9-20 na het eerste kwart.

Het tweede kwart komen beide teams gelijkwaardig uit de startblokken maar Tenderfeet blijft langzaam uitlopen. Om de bezoekers uit het spel te brengen proberen de heren van Langstraat Shooters richting eind van het tweede kwart nog een zone verdediging. Helaas voor hen weet Tenderfeet hier goed mee om te gaan, terwijl de scores van de Langstraat Shooters achterblijven door een strakke verdediging van de heren uit Heeswijk: 18-40 bij rust.

Tijdens de vorige wedstrijd kwamen de Waalwijkers aan het begin van het derde kwart erg sterk het veld op. Ook dit maal werd er weer een poging gewaagd om terug in het spel gekomen. Maar hier werd al rekening mee gehouden en Waalwijk komt niet meer dichterbij. Goede scores van zowel buitenaf door de schutters, als inside door de centers zorgen voor een stand van 26-54 na het derde kwart.

In het vierde kwart probeert Waalwijk de heren van Tenderfeet nog onder een pressie te zetten. Maar na enkele snelle uitbraken van onder andere Ron v/d Berg wordt de moed opgegeven en kunnen de heren van Tenderfeet weer terug naar Heeswijk-Dinther met een overwinning op zak: