Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Basketbal

TenderfeetDit weekend twee wedstrijden voor de jongens van Basketbalbereniging Tenderfeet U14 te gaan. Zaterdag eerst tegen Taxandria uit Oisterwijk. Een overwinning in deze partij zou er voor Tenderfeet in kunnen zitten, gezien de stand in de
competitie. Tenderfeet staat tweede, Taxandria een-na-laatste. Maar een underdog moet je altijd serieus nemen.
 
 

In de eerste periode bleef de stand na 7 minuten op 6-6 steken, waarop coach Ismo even een wissel liet plaatsvinden en de jongens sommeerden om er toch voor te gaan, want volgens zijn optiek werd er niet serieus gespeeld. Na deze uiteenzetting verliep de wedstrijd duidelijk in het voordeel van Tenderfeet. De eerste periode werd afgesloten in het voordeel van Tenderfeet 9-14. Sores waren er o.a. door Jonas, Bram, Mark, Shayan en Stijn.

 
In de tweede periode waren er o.a. mooie acties van Cas en Levi die met punten werden beloond, Tenderfeet liep uit naar 11-36. Na rust was het Skip die de eerste punten op het scorebord zette. Door goed samenspel werd het de derde periode afgesloten met 18-56. In de vierde periode liet Coach Ismo de jongens gas terug nemen. Immers, daags erop moest er nog een wedstrijd gespeeld worden tegen koploper EBBC. Deze wedstrijd had Tenderfeet met één puntverloren. Dus daar moesten krachten voor gespaard blijven.
 
Erick deed in deze periode nog een poging voor een driepunter, maar helaas.
Al met al werd de wedstrijd afgesloten met 25-81 in het voordeel van Tenderfeet.
Gescoord werd door;
Stijn Mols, 24 punten
Shayan Karimaghaei 17 punten
Jonas Strik, 14 punten
Mark van de Wal, 10 punten
Bram Traa, 6 punten
Cas van Alebeek, 4 punten
Skip van Lieshout, 4 punten
Levi Damen, 2 punten
 
Op zondag 30 maart 2014 stonden de jongens van Basketbalvereniging Tenderfeet U14 klaar om in actie te komen tegen koploper EBBC uit Den Bosch. De uitwedstrijd was slecht met 1 punt verschil verloren. Dus onze jongens waren super gemotiveerd om deze thuiswedstrijd te winnen.
Mark deed de eerste 2 punten op de klokken zetten, gevolgd door het verzilveren van een strafworp. Jonas, Stijn en Shayan scoorden ook maar konden niet verhinderen dat EBBC de eerste periode op voorprong deed afsluiten in 10-19.
 
De tweede periode werd goed door Skip ingezet, 2 punten erbij. Tenderfeet kon echter nog geen grip krijgen op de wedstrijd. De jongens raakten te vaak de bal kwijt door slordigheden, ondanks dat de jongens goede combinaties toonden. EBBC vertoonde meer snelheid en tactiek.
Na rust ging het duidelijk beter en kwam Tenderfeet gevaarlijk dichterbij. Het verschil aan het eind van deze periode was nog maar 2 punt. De jongens waren scherper en dichter op de man, zoals Erick en Levi. De eindstand in deze periode was 43-45.
 
Er kon in die laatste periode nog van alles gebeuren. Ondanks een drie-punter van Mark en een prachtig schot van Bram, moesten de jongens van Tenderfeet in EBBC de terechte winnaar erkennen. Zij maakten af, wat de jongens van Tenderfeet lieten liggen. Eindstand 50-61.
 
Stijn Mols, 17 punten
Mark van de Wal, 13 punten
Shayan Karimaghaei 10 punten
Skip van Lieshout 4 punten
Jonas Strik, 4 punten
Bram Traa, 2 punten