Basketbal

TenderfeetVandaag 25 november de thuis-returnwedstrijd van de basketbalspelers jongens van Tenderfeet tot 14 jaar tegen Schijndel.Het zou een spannende wedstrijd kunnen worden aangezien het een wedstrijd was tussen de nummer een (Schijndel) en twee (Tenderfeet) van deze competitieperiode.

Coach en trainer Ismo van der Rijdt had de jongens goed geïnstrueerd dat ze deze wedstrijd zeker moesten kunnen winnen.

De eerste periode opende Schijndel de score in de eerste minuut. Maar Mark zette voor Tenderfeet in de tweede minuut de stand op gelijk. Schijndel maakte er vervolgens 2-4 van maar Shayan zette er weer twee punten tegenover; 4-4. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. Vanaf de vierde minuut vergrootte Tenderfeet het verschil in stand. Na treffers van wederom Mark (3-punter), Shayan, Bram en Stijn eindigde de eerste periode in het voordeel van Tenderfeet met 20-10.

De tweede periode begon met een treffer van Schijndel, 20-12. Stijn verkleinde weer het verschil van 10 door in de 4e minuut te scoren. Schijndel kreeg daarna wel strafworpen toebedeeld, maar verzilverde er maar één van. Shayan zorgde met een drie-punter ervoor dat de score marge weer in het voordeel van Tenderfeet verliep. Bram scoorde eveneens en Stijn benutte, na twee eerdere treffers, een van de twee strafworpen. Jonas sloot de tweede periode af met een treffer zodat de stand na 2 x 10 minuten op 32-13 stond in het voordeel van Tenderfeet.

Na rust probeerde Schijndel natuurlijk aan te klampen maar het werd steeds duidelijker dat Tenderfeet de betere was in deze wedstrijd. Jonas begon met het verzilveren van een strafworp gevolgd door een twee-punter. Erick liet zich in de derde minuut van zijn beste kant zien. Erick scoorde nog een keer in deze periode, gevolgd door Shayan twee keer w.o. een 2e  drie-punter. Stijn legde de bal er 3x in en Levi was deze periode ook succesvol. Skip zorgde voor een mooie actie, maar helaas ging de bal er niet in. Cas legde er in de laatste minuut van de derde periode er wel nog een in, waardoor de stand op 56-16 in het voordeel van Tendefeet kwam de staan.

In de vierde periode kwam de stand in de eerste minuut al gelijk op 60-16 door 2 scores van Stijn. Jonas volgde en met Cas, Bram en Levi kwam de eindstand van deze wedstrijd op 78-22.

Schijndel en Tenderfeet blijven de koppositie delen in deze basketbalcompetitie. Voor de jongens van Tenderfeet U14 zijn er nog 3 wedstrijden te gaan.