Basketbal

TenderfeetEen nieuw seizoen in een nieuwe poule met veelal onbekende tegenstanders. Dit betekend nieuwe kansen voor de heren van Tenderfeet, die onder leiding van oud-speler Bas van Loon kijken hoe de krachtverhoudingen zijn binnen deze poule. Zondag 4 oktober de eerste wedstrijd tegen Akros Boxmeer, die al de volle winst uit twee wedstrijden hebben gehaald.

De wedstrijd begint van beide kanten meteen fel, maar de heren uit Heeswijk-Dinther en omgeving weten meer aanvallen ook daadwerkelijk om te zetten in punten. Een aantal goede schoten worden afgewisseld met goed spel onder de basket, waar helaas teveel verkregen vrije worpen worden gemist. Het kwart wordt afgesloten met een kleine voorsprong van 19-14

In het begin van het tweede kwart slaat de felheid van het eerste kwart om in fysiek spel. De scheidsrechters hebben moeite om dit bij te benen, dus de dringende boodschap van coach van Loon is om vooral het eigen spel te spelen en niet teveel bezig zijn met randzaken. De scores komen nu voornamelijk van het schuttersensemble van Tenderfeet. Met vier 3-punters achter elkaar weet Tenderfeet de score uit te bouwen naar een 45-36 ruststand.

Ook in het derde kwart blijft het spel fysiek en chaotisch. De heren van Tenderfeet trekken zich hier niks van aan en beginnen de voorsprong snel uit te bouwen met een 7-0 run. Het wedstrijdritme van vorig seizoen begint terug te komen en scores komen veelal voort uit sterk verdedigingswerk, omgezet in naadloos teamwork in de snelle aanvallen die maar blijven komen. Dit resulteert in een comfortabele voorsprong van 75-47 na het derde kwart.

In het vierde kwart worden de teugels in de verdediging wat gevierd en weten de bezoekers uit Boxmeer vaak tot dicht onder de basket te komen, resulterend in veel vrije worpen. Alle zeilen worden nogmaals bijgezet in de laatste 5 minuten om de verdediging dicht te houden en de ruime voorsprong te behouden. Dit lukt en als de zoemer gaat staat er 91-65 op het scorebord.