Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Basketbal

 

 

TenderfeetZondag 9 februari 2014 stond de thuiswedstrijd tegen de dames van BV Rooi op het programma. De wedstrijd was van 12.00u naar 13.00u verplaatst, omdat BC Tenderfeet deze dag de prestentatie van de nieuwe tenues had. Het hele damesteam vond dat, met de nieuwe tenues aan, de wedstrijd wel goed móést gaan!

De wedstrijd werd gestart met een men-to-men verdediging half court, om ervoor te zorgen dat de Heeswijkse dames meteen goed in de wedstrijd zouden komen. Helaas mocht dat niet baten. De start was slecht; niemand was er met z’n koppie helemaal goed bij. De scores vielen niet en in de time-out werd de verdediging veranderd naar een zone-press. Het resultaat daarvan was dat de dames uit Rooi slordiger gingen passen, maar ondanks dat eindigde de eerste periode in een 10-11 voorsprong voor BV Rooi.

Deze achterstand moest worden ingehaald en de dames van Tenderfeet wilden de tweede periode met een schone lei beginnen. Dit werd echter niet goed in praktijk gebracht; het spel van de Heeswijkse dames bleef slordig. Ze wisten de tweede periode wel met een kleine voorsprong te eindigen, namelijk: 18-16.

In de derde periode begonnen de dames van Tenderfeet wat beter in hun spel te komen. Er was overgestapt naar een men-to-men verdediging full court. Hieruit wisten ze eenmaal een acht-seconden-treffer te halen. Ook de aanvalspogingen gingen beter. Ondanks het betere spel eindigde de derde periode slechts in een 30-30 gelijkspel.

De vierde periode was erop of eronder. Geen van de speelsters wilde de twee wedstrijdpunten uit handen geven. Ze wisten allemaal ook al te goed dat er geknokt moest worden voor deze punten. In de vierde periode was het spel van de Tenderfeetse dames het best, maar nog steeds onder hun prestaties die ze kúnnen leveren. Het was een nek-aan-nekrace maar uiteindelijk was de winst toch voor Heeswijk: 37-32 was de uiteindelijke uitslag.