Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Basketbal

TenderfeetZondag 8 december 2013 stond de zware thuiswedstrijd tegen OBC uit Oss op het programma.De uitwedstrijd werd in het begin  van de competitie winnend afgesloten, maar dit keer waren er een aantal bankspeelsters van OBC dames 1 opgetrommeld en zou het een zware klus worden mede door het door blessures onvolledige Tenderfeet.

Tenderfeet begon met een goede ‘half court mtm verdediging’, maar kwam aanvallend zelf moeilijk  tot scoren. De eerste periode werd afgesloten met een 12-14 achterstand.

De goede verdediging werd in de 2e periode voortgezet waardoor ook OBC steeds moeilijker tot scoren kwam, hetgeen bleek in een magere 9-6 score in het voordeel van Tenderfeet.

De derde periode , aangevangen met een voorsprong van 21-20 , raakt OBC beter op dreef en ondanks een redelijk uitgevoerd zone-press kan het veelvuldige balwinst door Tenderfeet niet omgezet worden in scores en verliezen de dames van Tenderfeet deze periode met 5-20. 

Met een 26-40 achterstand wordt er in de laatste periode alles of niets gespeeld in een ‘full-court mtm press’.  De goed lopende aanval van OBC wordt met succes bestreden, echter het scoren door Tenderfeet blijft een handicap. Wel wordt deze laatste periode winnend afgesloten met 13-9 resulterend in een 39-49 nederlaag.