Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Basketbal

basketbalDe jongens van Basketbalvereniging Tenderfeet tot 14 jaar moesten vandaag naar Den Bosch voor hun vierde wedstrijd in deze competitie. Hoofdcoach en trainer Ismo van der Rijdt, was dit keer verhinderd, maar had de jongens strakke instructies gegeven om met ruim puntenverschil naar huis terug te keren, anders zou de volgende training als een straftraining worden ingestoken. Immers, de thuiswedstrijd was gewonnen met 107-5.

Stijn Verhoeven had dus de primeur om dit keer als coach van U14 op te treden en had daarmee de zware taak de jongens van Tenderfeet naar een overwinning te leiden. De eerste periode gingen de jongens van Tenderfeet goed van start. Stijn opende de score gevolgd door Skip, Levi en Shayan. Stijn en Skip scoorden in deze periode nogmaals en Marc legde de laatste punten in deze eerste periode erin. Tenderfeet kwam op voorsprong met 18-6.

De tweede periode gingen de jongens van Tenderfeet goed door. Den Bosch toonde weinig tegenstand. Jonas (altijd snel) opende de score in de tweede periode, gevolgd door Shayan, Stijn en Mark. Erick scoorde van grote afstand, waardoor het er even op leek alsof het om een drie-punter ging. Ook Levi was tijdens deze periode wederom succesvol. Eindstand tweede periode 40-6.

In de derde periode leek het erop alsof het bij de jongens van Tenderfeet allemaal vanzelf ging. Mooie acties, mooie passes, goed samenspel en vrij gespeeld. Jonas legde er een paar in, net als Skip, Erick, Mark en Stijn. Ook Cas‘s inzet werd beloont met treffers, waaronder een strafworp. De derde periode eindigde met 78-8.

In de vierde en laatste periode, leek het er even op alsof de bal er niet meer in wilde. Tenderfeet stond wel ruim voor, maar toch. De tweede helft van deze periode ging het gelukkig wat beter en konden de jongens de wedstrijd winnend afsluiten met 105-10! (101-10 volgens het wedstrijdformulier). Vier punten waren, in ons nadeel, niet genoteerd.

Stijn Mols 28 punten

Mark vd Wal 20 punten

Jonas Strik 18 punten

Skip van Lieshout 14 punten

Erik Sleutjes 8 punten

Shayan Karimaghari 6 punten

Levi Damen 6 punten

Cas van Alebeek, 5 punten

Volgende week zondag, thuiswedstrijd tegen Schijndel.

Kom gerust kijken in De Zaert, 10.30 uur.