Basketbal

logo bc tenderfeetAl zeven wedstrijden op rij waren de heren van Tenderfeet ongeslagen. Uit in Boxmeer tegen Akros moet deze reeks zeker voort gezet kunnen worden. Het doel van coach van Loon is om, zoals in de thuiswedstrijd, een ruime overwinning neer te zetten.

In het eerste kwart van de wedstrijd lijkt het alsof de heren van Akros niet willen meewerken aan het doel van de bezoekers. Er wordt stug verdedigd en de scores gaan redelijk gelijk op. Het is duidelijk dat Tenderfeet meer kwaliteit heeft, maar dit komt nog niet direct uit de verf in de wedstrijd. Het lijkt er zelfs op dat Akros met een voorsprong het 1e kwart afsluit, maar een slimme snelle score in de laatste seconde van guard Linn zet de score op 14-13 voor Tenderfeet na het 1e kwart.

Al snel in het 2e kwart wordt ervoor gekozen om over te stappen naar een man-to-man verdediging, om zo de individuele kwaliteiten van de spelers van Tenderfeet beter te gebruiken. Hierdoor stokt de aanval van de heren van Boxmeer, waar de snelheid in de aanval van Tenderfeet omhoog gaat. De bal gaat snel rond en beland in dit kwart vier keer bij vd Berg als het eindstation van de aanval: 4 drie-punters! Samen met een aantal goede uitgespeelde aanvallen komt de score voor de rust op 34-23. Het eerste gaatje is geslagen!

Logisch gevolg van de goede schoten uit het 2e kwart is dat de verdediging van Akros meer risico moet nemen in de verdediging. Hierdoor komt er veel ruimte onder de basket vrij, waar met het gehele team van geprofiteerd kan worden. Helaas vallen er ook aan de andere kant een aantal geforceerde scores, waardoor de voorsprong niet uitgebreid kan worden. Wel wordt de wedstrijd harder, Akros heeft behoorlijke fouten nodig om de scoringsdrang van Tenderfeet te stoppen. Gelukkig hebben de scheidrechters de wedstrijd goed in de hand, maar de manier van spelen zegt genoeg: 55-43.

Vooraf aan het 4e kwart wordt een duidelijke afspraak gemaakt: De wedstrijd moet nu definitief binnengehaald worden! Dit wordt begrepen door de heren van Tenderfeet. Een strakke dynamische verdediging als team zorgt ervoor dat Akros maar één keer aan score toe komt in dit kwart. Aan de andere kant wordt de ene na de andere score gepakt. Zowel de verre schoten, de snelle aanvallen als de tactische spelletjes worden tentoongesteld aan de tegenstander en het publiek. Dit kwart wordt gewonnen met 20-2. Daarmee staat de eindstand op 75-45!

Nu een weekend carnaval en daarna een belangrijk duel tegen Veldhoven, de huidige koploper van de competitie!

Door: Dennis van Meurs