Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Zwemmen

waterpolo22.jpgVanwege het feit dat de mannen van PSV op de originele datum niet konden was deze wedstrijd verzet naar afgelopen zaterdag. Nou maakte het toch niet veel uit, want winst rekende we niet echt op.

We gingen de wedstrijd maar gewoon in en probeerde er nog het beste van te maken. We hadden al gezien dat het allemaal jonge mannen waren, die waarschijnlijk van een gezellig stukje zwemmen hielden. En helaas bleek niets minder waar. Zonder Henri en Mark V. zou Mark H. de midvoor op moeten. En door gebrek aan Rob moest achterin ook de zeilen bij worden gezet. Twan Voets kwam ons versterken zodat we niet helemaal onderbemand waren.

Zoals ik al zei zouden we proberen er het beste van te maken en de schade te beperken. Dit lukte best aardig, sterker nog, we kwamen na 1.38 minuten zelfs op een 1-0 voorsprong. Redelijk verrast (zowel wij als hun) waren de mannen van PSV het hier niet helemaal mee eens en deden even wat tegenwerk. 1 partje gespeeld, 3-1 achter. Niet verkeerd, want we waren er achter dat we het deze mannen nog best wel eens lastig konden gaan maken.

Het tweede part werd duidelijk dat ballen op de midvoor lastig zouden gaan worden. Al op de 5 meter kroop de ‘midachter’ voor de man dan had je het als midvoor knap lastig om er voor te komen en dus aangespeeld te worden. Met de hand van je verdediger op je zak en happend naar adem doe je dan toch maar je best. Het liep achterin ook redelijk soepel. Hier en daar wat communicatie probleempjes over het overnemen van een man, maar ach zwemmen is goed voor de conditie zullen we maar denken. Willem en Mark H. hielpen nog even door beide een doelpunt te maken, maar omdat zij ook twee maakte veranderde er weinig in het verschil. Belangrijk detail: Onze Patrick liet een strafworp van hun ongezegeld!

Ook het derde partje ging gelijk op. We bleken toch best wel gewaagd aan deze mannen, daarbij kwam dat zij behoorlijk wat lieten liggen in het afmaken van hun kansen. Veel ballen ging op de paal of langs. Daarbij kwam dat Patrick echt als een octopus lag te keepen. Er waren weinig ballen die hij niet had, alsof hij overal armen had… Het derde partje werd het partje van het prachtigste doelpunt in tijden. Mark H. kon zijn man niet bijhouden en moest even ingrijpen wat hem een U20 kostten. Braaf in de hoek wachten tot je weer mee mag doen. De 20 seconde waren voor de Eindhovenaren niet voldoende en precies op het moment dat Patrick een schot blokte mocht Mark terug en kon de bal meteen weg vissen. Thijmen zag dit ook en ging vanuit links als een gek naar voren. Mark H. deed het zelfde op rechts. Mark krijgt de bal, vervoert die een eind naar voren, ziet Thijmen vrij liggen over de hele en deze krijgt de bal. Vanaf een meter of 7 neemt Thijmen een enorme gok, doordat de keeper relatief ver uit zijn doel lag, en probeert de bal over hem heen te bogen. Wonderbaarlijk genoeg lukt hem dit ook nog… de complimenten waren dan ook in overvloed voor Thijmen. Laatste part maar in met een 4-6 achterstand.

De mannen van PSV wilde toch duidelijk niet verliezen, want in het laatste part schroefde ze het tempo iets op. En al vrij snel stond het ineens 4-8. Terug gekomen naar 6-8, maar ook dat mocht niet baten, want zij vonden 10 een mooier getal dan 8 dus dat deden ze dan ook maar. De wedstrijd werd afgesloten met 6-10 verlies. Een stand waar we niet over mogen klagen, gezien het feit we onderbemand waren en we dachten dat we zwaar op onze kl*ten zouden krijgen!

Goed gespeeld, rustig gebleven en het was een vriendelijke pot! Wij zijn tevreden!

Doelpuntenmakers: Mark Herberts (4x), Willem van Zutphen, Thijmen van Houtum

Getekend, Gorgo heren 1