Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Korfbal

AltiorkorfAfgelopen weekend is de jeugd van Altior wederom op kamp geweest. Het was weer een waanzinnig weekendje met 97 deelneemsters en zo'n 23 volwassenen in de leiding. Er werd gestreden in doe-groepen om de eer en dit waren niet alleen sportieve uitdagingen. Ook denkwerk werd verricht. Op een nieuwe locatie werd het een top weekend!

Zondag 26 april heeft het eerste team van Altior een heel belangrijke stap gezet richting het kampioenschap. Nadat in de zaal een plek in de Topklasse is bemachtigd gaan de dames ook op het veld een gooi doen naar deze plek. Op zondag 10 mei kan het kampioenschap behaald worden. Om 14.30 uur is de wedstrijd tegen SVSH. Dit is tevens de laatste thuiswedstrijd met Jan van der Pas in de begeleidende rol. Jan zal op het einde van het seizoen afscheid nemen van het dameskorfbal. Altior 2 is al in veilige haven in de reserve topklasse waardoor volgend seizoen veel wedstrijden met het eerste gekoppeld gespeeld kunnen worden. Ook Altior 4 kan kampioen worden maar hebben nog winst nodig! Komt allen om onze teams aan te moedigen en het eerste richting de Topklasse te helpen.

Alico MW 1 - Altior MW 1

Met drie doelpunten tegen stonden we toch maar met één puntje achter. Er waren namelijk 2 doelpunten afgekeurd. Dit maakte ons wel alert en we probeerden ze niet te ver uit te laten lopen. Met een doorloopbal konden we de stand gelijk maken. Voor de rust kregen we echter nog een afstandsschot tegen waarna we onze tactiek aan konden passen. Na de rust ging de strijd wederom gelijk op en na de stand van 4-3 kropen we langzaam langszij. Met een bijna geheel nieuw vak was het voor onze eigen speelster even wennen, maar al gauw draaide zij goed mee in het vak met onze invalsters. Ook aan onze zijde werd een doelpunt afgekeurd en werd het einde erg spannend maar vooral zenuwslopend voor de dames uit Schijndel omdat ze graag één punt thuis wilde houden. Wij streden ervoor om deze partij naar onze hand te zetten en met een afstandsschot van beide teams werd de eindstand in ons voordeel beslist. 5-6. Inge, Martine en Jessica bedankt voor de invalbeurten!