2015-05-10 Altior kampioen 1Op zondag 10 mei was het dan eindelijk zo ver, Altior mocht thuis aantreden tegen SVSH. De inzet voor Altior was het kampioenschap, SVSH streed tegen degradatie. De pupil van de week, Sille van der Pol, gaf het goede voorbeeld en scoorde de doorloopbal. De wedstrijd ging gelijk op, waarbij de bezoekers vanaf minuut 1 steeds brutaal het voortouw namen. Net voor rust kwam de thuisploeg voor het eerst op een voorsprong (6-5) en nog voordat de scheidsrechter het einde van de eerste helft kon inluiden, lag de 7-5 ook nog in de korf. De opdracht in de rust was duidelijk: de voorsprong vasthouden en het gat vergroten. Hier werd goed mee begonnen en vrij snel in de tweede helft was het al 9-5. Hierna werd het lastig, want het lukte de groenwitten niet meer om de korf te vinden. Goed verdedigend werk zorgde ervoor dat dit geen problemen opleverde, want SVSH kwam niet verder dan 9-6. In de laatste minuut werd de korf toch gevonden en de eindstand was dan ook 10-6. Altior mag, net als in de zaal, volgend jaar op het veld ook aantreden in de topklasse. SVSH speelt nog nacompetitie, zij mogen met Klimop strijden om een plek ik de hoofdklasse.

2015-05-10 Altior pupil van de weekAltior 2 – Spes 2 Uitslag: 11-10

Altior 3 – De Korfrakkers 4 Uitslag: 11-8

Celeritas 2 – Altior 4 Uitslag: 6-9

Altior 5 – JES 2 Uitslag: 12-13

Altior A1 – DDW A1 Uitslag: 8-11