Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Turnen

110321Sine-CuraZondag 20 maart stond de competitiewedstrijd op het programma voor de turnsters van Sine-Cura 1 en Sine-Cura 2. Voor Sine-Cura 1 namen de volgende turnsters deel: Wies van de Lee, Maud van de Wielen, Benthe Charpentier, Nina Eijmberts en Anouk Hermans. Zij turnden een wedstrijd tegen Taxandria. Sine-Cura 2 turnde tegen Den Akert, hieraan namen de volgende turnsters deel: Noëlle van Zutphen, Juul Goyaarts, Sanne Kuijpers en Janne van de Ven.

 Voor Sine-Cura 1 was dit de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. De turnsters begonnen op sprong. Hier turnde Anouk haar beste oefening, een handstandoverslag over de pegasus waarvoor zij met een 12,75 werd beloond. Daarna door naar balk, altijd een moeilijk onderdeel met de vraag of je erop blijft staan. Nina turnde hier een mooie oefening waarvoor zij een 12,55 kreeg. De helft van de wedstrijd zat er al weer op. Door naar vloer. De oefening van Wies werd hiervoor beloond met een 12,15 en die van Maud zelfs met een 12,65. Als laatste onderdeel volgde brug. Benthe turnde hier een mooie oefening met een salto af die gewaardeerd werd met een 12,85. En Nina turnde een erg strakke brugoefening door de jury beloond met een 13,65. Alle turnsters hadden een goede wedstrijd geturnd, maar helaas 5 punten te weinig voor de overwinning.

 Sine-Cura 2 begon haar tweede competitiewedstrijd op brug. Juul turnde een keurige oefening waarvan haar salto zonder ondersteuning een 13,00 kreeg. Daarna door naar vloer. Noëlle had hier goed haar best gedaan en een strakke oefening geturnd, die beloond werd met een 12,45. Door naar balk. Janne turnde ondanks haar knieblessure een goede oefening beloond met een 10,60. Het laatste onderdeel was sprong. Sanne liet een keurige handstandoverslag zien die een 12,20 waard was. Helaas had ook Sine-Cura 2 de wedstrijd verloren.