Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Turnen

Logo turnvereniging Sine-CuraOp zondag 23 juni is het weer zover: de sporthal van Gymnasium Bernrode maakt plaats voor de clubkampioenschappen van Turn- en Gymnastiek vereniging Sine-Cura uit Heeswijk-Dinther. Dit maal heeft de competitiedag een zeer toepasselijk thema: de zomer. Circa 90 turnsters en turners met een leeftijd tussen de 6 en 18 jaar laten hun talent en passie voor turnen zien. Gezelligheid, competitiegevoel en sportiviteit zijn de kernwoorden van deze dag.

De ochtendwedstrijd begint om 09.00 uur en eindigt om ± 12.00 uur. De jongere deelnemers zetten hun beste beentje voor op vijf verschillende onderdelen: vloer, brug, balk, sprong met kast/pegasus en trampoline. De middagwedstrijd, die bedoeld is voor de oudere deelnemers en selectie, duurt van 11.30 uur tot ± 15.00 uur. Tussen de twee wedstrijden door vindt een demonstratie plaats van een professionele dansgroep.

Het thema 'zomer' is niet voor niets gekozen. De clubkampioenschappen vinden namelijk plaats in het eerste weekend van de astronomische zomer. Kleurrijke en feestelijke elementen zijn dan ook volop terug te vinden. Door de vrolijke aankleding van de locatie wordt een zomergevoel gecreëerd, er is een springkussen voor de kleine bezoekers en deelnemers en bij aankomst wordt een heerlijk fris drankje geserveerd.

Benieuwd naar deze sportieve, gezellige dag met een zomers tintje? Sine-Cura heet iedereen van harte welkom!