Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Turnen

Turnsters onderbouw Sine CuraDe tweede competitie wedstrijd van dit seizoen leverde zondag 8 januari voor zowel de onderbouw- als de bovenbouwturnsters van Sine Cura een mooie overwinning op.

Onderbouw
Tegen TV Someren traden in de onderbouw namens de thuisclub Famke Voets, Nina Verhoeven, Janne Donkers, Noëlle van Zutphen, Wies van der Lee en Maud van der Wielen aan voor de onderbouw. Het werd een spannende wedstrijd.

Goede scores
Janne behaalde voor haar oefening op de brug een 12.70, Wies een 12.90. De oefening van Famke werd gewaardeerd met een 13.25 en die van Nina zelfs met een 13.55. Daarna gingen de turnsters naar de altijd lastige balk. Hier hebben de turnsters na de vorige wedstrijd erg hard op geoefend en dit was terug te zien in de wedstrijd. De oefening van Maud kreeg zelfs een 12.05. De sprong over de kast van Famke werd beloond met een 13.25, die van Nina met een 13.55 en Wies kreeg een 12.90. Ook op het laatste onderdeel waren de resultaten van de training terug te zien in de wedstrijd. Famke en Nina kregen beide voor hun vloeroefening een 12.40.

Verrassende uitslag
Hoewel de turnsters van TV Someren individueel de plaatsen 1, 3, 4 en 7 claimden, bleek de totale teamscore met een miniem verschil in het voordeel van Sine Cura uit te pakken. Zo bleef de overwinning mooi in HaDee!

Turnsters bovenbouw Sine CuraBovenbouw
Op diezelfde zondagochtend werkten Nina Eijmberts, Janne van de Ven, Jelke de Wit, Carmen Bissels, Kim Kuijpers en Femke van de Ven als bovenbouw turnsters van Sine Cura hun wedstrijd tegen Olympia Leende af.

Andere volgorde
Deze turnsters begonnen op sprong waarbij vooral de extra moeilijke sprong van Kim die ze nog niet vaak had geoefend met een opvallend goede 12.15 werd beloond. Op de vloer lieten alle turnsters een mooie muziekoefening zien met een 11.60 voor Nina en zelfs een 11.65 voor Carmen. De balk blijft voor onze turnsters toch altijd een moeilijk onderdeel, maar deze keer bleef bijna iedereen er op staan, een prestatie op zich. Janne zag haar oefening met een 11.30 naar waarde geschat worden. Op het laatste onderdeel brug moesten een aantal turnsters hun angsten overwinnen met prima resultaten tot gevolg. Jelke rondde af met een mooie salto en haar oefening met een 11.50 gewaardeerd, terwijl Kim zelfs tot een 12.30 reikte.

Ruime overwinning
Al met al prima scores voor Sine Cura en omdat de dames uit Leende helaas enigszins achterbleven, ging de winst dit keer met een ruim verschil van meer dan 15 punten naar Sine Cura.