Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Turnen

DSC040001Zaterdag 26 februari stond de regiofinale Divisie 4 op het programma voor de turnsters die waren doorgestroomd uit de voorwedstrijden in Heesch.

Voor Sine-Cura namen de volgende turnsters deel: Maud van de Wielen, Noëlle van Zutphen, Nina Eijmberts, Anouk Hermans, Sanne Kuijpers, Femke van de Ven, Winnie van Kronenburg en Kim Kuijpers.

In de eerste wedstrijd van de dag waren de instappers Maud en Noëlle aan zet. De turnsters begonnen op vloer en turnden hier beiden een keurige oefening. Maud werd beloond met een 12,45 en Noëlle met een 12,10. De turnsters lieten ook op de andere onderdelen mooie oefeningen zien en behaalden hiervoor hoge punten. Met een uitstekende 7de plaats overall wist Maud zich zelfs te plaatsen voor de districtsfinale.

In de 3de wedstrijd van de dag begonnen de pupillen 2 Nina, Anouk en Sanne op sprong met een handstandoverslag over de pegasus. Sanne werd hiervoor beloond met een 11,30 en Anouk zelfs met een 12,30. Daarna draaiden de turnsters door naar brug, voor Sanne extra lastig vanwege een grote blaar op haar hand. Nina turnde een erg strakke brugoefening door de jury beloond met een 13,40. Daarna de oefening op de vloer en vervolgens door naar balk, waar Anouk knap overeind bleef.  Alle turnsters hadden een goede wedstrijd geturnd en Nina plaatste zich zelfs voor de districtsfinale met een mooie 6de plaats overall.

Op hetzelfde tijdstip turnden ook de senioren Femke, Winnie en Kim. De dames waren bijzonder gemotiveerd, want Femke ging er voor ondanks haar pijnlijke voet, en Winnie was toch van de partij ondanks het doktersadvies van veel rust. De senioren begonnen met mooie oefeningen op brug. Daarna door naar balk, altijd een moeilijk onderdeel met de vraag of je erop blijft staan, wat helaas niet alle dames lukte. Hierna volgde vloer, waar Kim een mooie oefening turnde die gewaardeerd werd met een 11,40, en als laatste onderdeel sprong. Winnie turnde ondanks haar voetblessure een keurige sprong  beloond met 10,65 en Femke turnde hier een handstandoverslag beloond met 11,15. Met een 9de plaats overall wist ook Kim een plekje in de districtsfinale te veroveren.

Sine-Cura wil alle turnsters feliciteren met de mooie resultaten en natuurlijk Maud, Nina en Kim heel veel succes wensen op de districtsfinale op 9 april in Valkenswaard.