Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Turnen

080211_turnsters_Sinecura_01Zaterdagmiddag 5 februari had het tweede instap- pupillen team haar derde competitie wedstrijd uit in Eindhoven tegen ETV Olympia. Het team van Sine-Cura telt 5 turnsters en pre- instapper Nina Verhoeven die buiten mededeling een mooie wedstrijd turnde. Zij laat zien dat de oefenstof die ze volgend jaar moet beheersen al goed aankan.
Haar hoogste punt behaalde ze op brug, een 12.10.

De wedstrijd was gezellig en bovenal erg spannend, de turnsters waren aan elkaar gewaagd.      

Op het eerste onderdeel brug werd prima geturnd. Instapper Maud van der Wielen wist voor haar brug oefening een 13.45 te scoren. Ook op sprong lieten de turnsters allemaal een mooie overslag zien. Pupil 1 turnsters Benthe Charpentier behaalde voor haar sprong over de kast een 12.65, pupil 2 Anouk Hermans behaalde het hoogste cijfer van alle turnster voor haar overslag over de pegasus een 13.45.

Op balk werd door de turnsters al wat stabieler geturnd dan tijdens de competitiewedstrijd van afgelopen week. Pupil 2 turnster Nina Eijmberts stak op dit toestel met kop en schouders boven alle andere turnsters uit en kreeg voor haar nagenoeg foutloze oefening een 13.55! Tot slot werd er op vloer geturnd. Wies van der Lee liet een prachtige lange mat oefening met een arabier-radslag zien die werd beloond met een 12.00. Met een puntentotaal van 193.65 voor onze turnsters waren wij iets te sterk voor het team van ETV.  

 

Zondagochtend 6 februari was het jeugd-, junioren- en seniorenteam te gast bij turnvereniging Prins Hendrik-De Adelaar uit Vught. De turnsters startte op brug waar jeugdturnsters Jelke de Wit de hoogste score van iedereen haalde een 11.65. Daarna door naar sprong waar senior Winnie van Kronenburg een 11.00 kreeg voor haar overslag en Kim Kuypers net wat meer wist te behalen voor haar Yamasita ½ draai, een 11.20. Vervolgens werd op vloer netjes gewerkt. Senior Femke van de Ven kreeg voor haar muziekoefening een 10.40 en juniorturnster Carmen Bissels behaalde met haar prachtige oefening zelfs een 11.30. Na drie toestellen had de tegenpartij een kleine voorsprong op het team van Sine-Cura. Foutloos turnen was een vereiste om de tegenpartij nog te kunnen verslaan. Jeugdturnsters Joyce Kastelijn startte met slechts een wiebel prima op balk en behaalde een 10.55. Jelke zette het foutloos turnen prima voort. Helaas moesten alle andere turnster een of twee keer voortijdig de balk verlaten wat steeds een vol punt aftrek geeft. Het team van Prins-Hendrik-De Adelaar wist de wedstrijd te winnen.

 

In de middag op zondag 6 februari kwamen alle onderbouwturnsters van Sine-Cura aan de beurt. De onderbouw van Sine-Cura bestaat uit twee teams: Sine-Cura 1: Nina Verhoeven, Wies van de Lee, Maud van de Wielen, Benthe Charpentier, Nina Eijmberts en Anouk Hermans. Sine-Cura 2 bestaande uit: Sophie Nooijen, Janne Donkers, Noëlle van Zuthpen, Juul Goyaarts, Sanne Kuijpers en Janne van de Ven. Beide teams hadden een team van Prins Hendrik/De Adelaar als tegenstander.

Sine-Cura 1 begon heel sterk op balk, Nina Eijmberts turnde hier een oefening die zonder eraf te vallen werd beloond met een 13.10 punt. Wies en Maud hadden een mooie oefening met een koprol op de balk zonder eraf te vallen. Daarna draaide het team door naar vloer waar de oefening van Nina Verhoeven werd beloond met een 11.80. Ook op brug ging het de turnsters goed af, Wies scoorde een 12.90 en Benthe een 12.70. Als laatste hadden de turnsters sprong. Maud had hierbij een super overslag met plank over de kast die beloond werd met een 13.70, Anouk behaalde voor haar overslag over pegasus een 13.05. De turnsters hadden goed hun best gedaan, en het was een spannende wedstrijd. Helaas had de tegenpartij met 0.20 punt meer gewonnen.

Ook Sine-Cura 2 kwam in actie. Er werd gestart op vloer, waarbij Janne Donkers en Janne van de Ven beiden een 12.20 haalden voor hun oefeningen. Daarna draaiden we door naar brug, de turnsters hadden hier allemaal super hun best gedaan, maar Noëlle behaalde hier het hoogste punt een 12.85! Sophie werd beloond met een 12.20. De wedstrijd verliep verder naar sprong. Sprong is altijd een moeilijk onderdeel, zal ik wel of niet springen. Maar de turnsters hadden allemaal zelfstandig gesprongen, en Juul werd voor haar handstandoverslag over kast beloond met een 11.65. Het laatste onderdeel was balk, dit blijft een vervelend smal ding. Sanne werd beloond voor haar oefening met een 10.70. Helaas, ondanks dat iedereen goed zijn best had gedaan hadden ze toch van de tegenpartij verloren.

Turnsters allemaal succes met de volgende competitiewedstrijden!