Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Turnen

Deelneemsters van Sine-Cura 3 maart 2012De KNGU hield afgelopen weekend in sporthal de Zaert voor 323 turnsters de voorwedstrijden van de individuele kampioenschappen divisie 4 van regio Brabant Oost. Turnvereniging Sine-Cura uit HaDee was hun gastheer. Turnsters konden zich deze wedstrijd plaatsen voor de regiofinales op 24 maart in Asten en de toestelfinales op 22 april in Oisterwijk.

Acht turnsters van Sine-Cura wisten zich voor de individuele kampioenschappen te kwalificeren. Vier turnsters hebben zich voor een of meerdere toestelfinales geplaatst.

Onze vier pupillen 1 turnsters (geboortejaar 2002) mochten zaterdagochtend het spits afbijten. De turnsters turnden een mooie wedstrijd. Van de in totaal 39 turnsters werd Wies van der Lee 28e , Janne Donkers 27e , Noëlle van Zutphen 22e en Maud van der Wielen 16e. Daarmee wist Maud zich met een totaal van 44.90 net te plaatsen voor de finale! 's Ochtends was het ook de beurt aan de jeugdturnsters. Sanne Kuypers, Janne van de Ven en Joyce Kastelijn turnden een nette wedstrijd. Helaas moesten er wat punten ingeleverd worden op balk. Anouk Hermans wist zich als 16e turnster te plaatsen voor de finale, Jelke de Wit werd vijftiende. Zij kwalificeerde zich tevens met een 11.65 voor de toestelfinale brug. Nina Eijmberts stond met slechts vijf honderdste verschil op nummer 3 net naast het podium. Ook wist zij zich te plaatsen voor de toestelfinales brug en vloer.

's Middags was het de beurt aan de vijf instappers en junioren turnster Carmen Bissels. Carmen werd met een puntentotaal van 43.15 knap 9e. Op de toestellen balk en vloer werd ze zesde wat net geen toestelfinale betekent. Slechts de beste 5 konden zich hiervoor kwalificeren. De instappers turnden hun allereerste individuele wedstrijd bij de selectie. Sophie Nooijen, Kris van de Boom, Nina Verhoeven, Famke Voets en Rosa van de Ven lieten zien de verplichte oefenstof al goed te beheersen. Nina Verhoeven werd knap 11e en behaalde met een derde plaats op brug een toestelfinale. Sophie staat eerste reserve, zij werd 17e.

In de laatste wedstrijdronde van de dag turnden pupillen 2 turnster Juul Goyaarts en onze seniorenturnsters Femke van de Ven, Kim Kuijpers en Winnie van Kronenburg.

Juul wist zich met 45.35 te kwalificeren voor de regiofinale. Kim Kuijpers zorgde voor de slagroom op de taart. Zij werd met een totaal van 45.75 derde en behaalde 2 toestelfinales

Ga zo door meiden! Nina, Maud, Juul, Jelke, Anouk, Nina, Carmen en Kim veel succes met jullie (toestel) finalewedstrijden!

 

Tekst: Camiel Bissels

Foto's; Wim van der Lubbe