Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

130202-rvdk-pronkzitting 22De pronkzitting van dit jaar was anders dan normaal. Al dagen werd er gespeculeerd over het feit dat er een prinses zou komen en geen prins. De spanning werd dan ook erg opgevoerd nog voor de openingsact begon. En jawel: prinses Marianne d’n urste is een feit!

 

De openingsact werd verzorgd door enkele leden van de raad van 11 in een spectaculaire box wedstrijd met onze oud prins Wilson. Zijn tegenstander, die vermaskerd was, sloeg Wilson helaas in de tweede ronde al neer. Kort hierop werd prinses Marianne d’n urste (Marianne van Berloo, Hofdames) bekend gemaakt. Dus toch! En bleek ook dat de vermaskerde tegenstander van Wilson de adjudant was: Wouter van Overbeek. Een goede openingsact dus!

Nadat prinses Marianne zich voor heeft gesteld, voor verdere gegevens zie voorgaand bericht op www.hadeejer.nl, werd de presentatie van de Pronkzitting in handen gelegd van Lobke Verhagen. Ton proater Peter Plouvier mocht de pronkzitting afblazen en maakte meteen een goede binnenkomer met de opmerking “Sneeuwwitje en de zeven dwergen”. Oftewel: prinses Marianne en de raad van elf, want de raad van elf bestaat (volgens Peter Plouvier) slechts uit zeven man. Zijn statement was meteen gemaakt.

De juinders werden nog even flink in het zonnetje gezet, gezien zij dit jaar hun 44- jarig bestaan mogen vieren! Een mijlpaal en zeker in het carnavalsleven, dat zij nog steeds gezamenlijk muziek mogen maken. Henk Habraken en René Habraken zongen het blaaskapel een mooi lied toe.

De pronkzitting werd verder prima verzorgd met nog meer acts van o.a. de dansmariekes in de vorm van een show van “The Lion King”, de zingende barkeepers waren ook weer aanwezig en lieten de prinses en de raad van elf nog even zweten door hun hit “Drinken, drinken, drinken” te laten zingen. Echter namen zij dit toch zelf maar in de hand en hebben een gouden plaat “50 keer niet op de radio” mogen ontvangen. Onze oud prinsen lieten nog een prachtig zwanenlied (ballet) zien, schaatser Sjan van Zoggel heeft het publiek mogen vermaken en daarnaast kreeg Peter van Daal met zijn buut als bokser de zaal aan het lachen. Ook waren de Heikneuters van de partij: zij speelden de 'hangouderen' van HaDee na en onthulden hun nieuwe Don: Bas Tips. Als laatste traden ook de Hofdames weer op, waaronder prinses Marianne d’n urste dus.

Vanavond vindt de tweede pronkzitting plaats, wij wensen alle aanwezigen hiervan veel plezier!

 

Foto's: Rob van der Kuijl
Tekst: Maartje Sperber