Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

130209-lvdv-verlichteoptocht 33Vanavond trok een bonte stoet wagens en loopgroepen door Loosbroek, die veelal met gekleurde lichtjes de aandacht van het talrijk opgekomen publiek probeerde te trekken. De temperatuur was rond het vriespunt en gedurende de hele optocht viel er lichte sneeuw. Dat kon echter de pret van de deelnemers niet drukken. Met de start in de Dorpstraat ging de tocht via de Krommedelseweg, de Pastoor de Grootstraat, de Schaapsdijk en de Molenhoeven weer terug naar Kerkzicht, wat tijdens het Carnaval is omgedoopt in Kreugezicht. 

 

Diverse groepen hadden zich laten inspireren door het 'Wirreldse' thema van deze Carnaval. Naast enkele mooi versierde wagens, met slim uitgedachte belichting, waren vooral de diverse individuele of kleine loopgroepjes zeer de moeite waarde. De optocht werd verder gevuld met enkele mobiele kroegen, waar de jeugdigen zich volop vermaakten. Zelfs enkele vriendengroepen uit Mariaheide en Keldonk vonden de weg naar Loosbroek. 

Na een schouwspel van bijna drie kwartier was de verlichte optocht van Loosbroek weer voorbijgetrokken, waarbij traditiegetrouw Prinses Marianne en haar gevolg in de Kreuge de rij sloten. 

Tekst en foto's: Lambert van der Ven