Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

130210-lvdv-optocht 53Vanmiddag om half 2 startte de grote carnavalsoptocht vanaf het plein. Of toch niet.. blaaskapel ’t Kumt wel was namelijk al ‘un kwartierreke vurraf’ gestart en leidde de bonte optocht dus, weliswaar onofficieel, in. Wat volgde was een wereldse tocht door de straten van HaDee.

Wirrelds en HaDee
‘Wirrelds’ bleek een thema te zijn waar de deelnemende groepen goed mee uit de voeten konden. Naast wagens en loopgroepen met dit thema, waren er veel andere creatieve ideeën origineel uitgewerkt. Zo was het dopingverhaal rondom wielrenner Armstrong een thema en, gericht op het eigen dorp, waren er grappige ‘protesten’ tegen de lege plekken in HaDee en spreuken over de eerste prinses in de historie van Snevelbokkenland.

De uitslag
Creativiteit en originaliteit alom, met als een van de hoogtepunten de prachtige wagen van de groep ‘Jong en Oud Tezamen’ in Oosterse sferen. Ook was het mooi om te zien dat ‘De Eikenhoek’ weer meedeed aan de optocht en zowel jong als oud in HaDee van de partij was om er samen een kleurrijke en stralende optocht van te maken. Vanavond om 17.45 uur wordt in de Toren de uitslag van de optocht bekend gemaakt. Uiteraard zal Hadeejer.nl ook hier weer verslag van doen!

Tekst: Ilse Brekelmans 
Foto's: Lambert van der Ven