Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015


130213-lvdv-WiiKBO 12Vier leerlingen van het Zwijsen College maakten in het kader van hun Maatschappelijke Stage een plan om de Wii-spelcomputer succesvol in te zetten in het activiteitenaanbod van de KBO. Vanmiddag hielden zij hun eerste van twee middagsessies om aan ouderen uitleg te geven over het gebruik van de Wii (spreek uit: Wiee). Voor wie het vandaag gemist heeft, morgen is er een nieuwe kans om 14.00 uur. 

KBO-voorzitter Willy van der Steijn opende even na twee uur de middag, waar bijna tien belangstellenden op af waren gekomen. Hij verhaalde over het cadeautje wat het Cultureel Centrum drie jaar geleden gekregen had van de Ouderenzegelactie. Voor ieder sociaal centrum in Heeswijk, Dinther en Loosbroek was er een Wii aangeschaft. Helaas heeft dit in het Cultureel Centrum in Dinther tot op de dag van vandaag nog niet tot een actief gebruik van de spelcomputer geleid.

De KBO-voorzitter heeft naar initiatieven gezocht om de Wii onder de aandacht van de ouderen te brengen. Er is zelfs een mooie kast verkregen met hulp van een sponsor, maar de Wii staat helaas vaak onopvallend in een hoekje op het podium van de toneelzaal in CC Servaes. 

Enige tijd geleden zijn er contacten ontstaan tussen het KBO in Dinther en het stagebureau Mas4you. Hierop hebben vier leerlingen van het Zwijsen College gereageerd en een plan gemaakt om de Wii in de picture te brengen.

Na de introductie van van der Steijn werden de vier leerlingen geïntroduceerd: Patrick van der Cammen, Julian van de Elzen, Otto Bouwdijk Bastiaanse (allen uit Dinther) en Cas Torsen (uit Veghel). Patrick, Julian en Cas gaven vanmiddag uitleg over het waarom van hun stage. Vervolgens demonstreerden ze de Wii en nodigden vervolgens de aanwezigen uit actief mee te spelen. 

Martien van Helvoort en Eef Tonk durfden als eersten de uitdaging aan om een potje te tennissen op de Wii. Al snel konden zij rekenen op het enthousiasme van de aanwezigen. De drie leerlingen gaven waar nodig uitleg aan de deelnemers. 
Na enige tijd werd het spel bowlen opgestart. Hier lieten Luus van de Ven en Annie van den Broek na enige tijd zien, dat ook zij een aardig virtueel balletje kunnen werpen. Er spatte menig 'spare' van het scherm af. Dat verleidde Ria van Hemmen om zich ook uit te leven op de Wii. 

En zo wierpen de aanwezigen de schroom van zich af om met de spelcomputer aan de slag te gaan. 

Morgenmiddag is er opnieuw een mogelijkheid om onder de deskundige begeleiding van Julian, Cas en Patrick ervaring op te doen met de spelcomputer. Plaats van handeling is dan opnieuw Cultureel Centrum Servaes, aanvang 14.00 uur. 

Tekst en foto's: Lambert van der Ven