Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

130430-lvdv-survival 23Een Koningsrecord van 101 deelnemers schreven zich vandaag in bij Stichting Ranja om zich de 'King' of de 'Queen' van de survivaltocht 2013 te mogen noemen. Een parcours met gevarieerde survivalopdrachten voerde de jonge tieners van HaDee door het Aa-dal, waarbij onderweg veel behendigheid nodig was om droog bij het einde te komen. Op het gildeterrein wordt de survivaltocht vanmiddag afgesloten. 

 

Vanaf 11.00 uur was het al direct gezellig druk in jongerensoos I-Meet. Hier had Stichting Ranja haar vertrekpunt. In groepjes van acht was het de bedoeling dat de jonge tieners de survivaltocht zouden beleven. De groepsgrootte varieerde echter nogal. Was de ene groep met z'n drieën om met elkaar de uitdagingen aan te gaan, de grootste groep kende meer dan tien leden. Rond 12.00 uur sloot de inschrijving en tegen half 1 vertrokken de laatste groepjes voor hun tocht.

Via het Servaespad werd er eerst gepuzzeld, waarna in de Droevendaal het krattenstapelen op het progamma stonden. Hierna gingen de deelnemers door het bos richting de Aa, waar een katrol uitkomst moest bieden om droog aan de overkant te komen. Dit lukte ten dele: enerzijds doordat de jongens en meiden zich niet goed vasthielden, anderzijds omdat het katrol het al vrij snel begaf. Zwemmen naar de overkant bood het meeste soelaas. Hierna was het een flinke wandeling aan de overkant van de Aa, waar met een tweede katrol de zijtak van de Aa naar het kanaal werd overgestoken. Een vlot bracht de jonge deelnemers, allemaal uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs en klas 1 en 2 van het Voortgezet Onderwijs, naar de overkant. Door het omgeploegde land, werd de Droevendaal weer bereikt, waar wat te drinken was en een grote spijker in het houtblok moest verdwijnen. In het Avonturenbos stond een badkuipenrace op het programma, waarna de tocht op het gildeterrein werd besloten met het kruipen onder een camouflagenet en handboogschieten. 

Zo werd ook deze editie van de survivaltocht een mooi parcours van uitdagingen, die mede vanwege het mooie weer door de jeugd in opperbeste stemming werd volbracht. 

Tekst en foto's: Lambert van der Ven