Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

130515-mvh-koffiestraat 19 VOORKANTDe tuin bewonderen van.....Gerrit van der Heijden en Annie van Eerd aan de Koffiestraat 27a in Dinther.
Voor aan de weg staat ieder jaar weer een karretje met Engelentrompetplanten oftewel Bruchmansia, die te koop zijn. Dat maakt ons nieuwsgierig…wie kweekt deze planten en wat is er nog meer te zien achter de grote heg.
We worden hartelijk ontvangen door Gerrit, die net begonnen is met het leggen van een nieuw straatje naar de grote kas. Hij roept meteen Annie , want die is van de ‘trompetten’ en hij is van de Fuchsia’s.

Fuchsia’s
Gerrit en Annie doen al 41 jaar alles samen en delen de grote liefde voor alles wat groeit en bloeit, maar in het bijzonder de fuchsia’s. Gerrit is zelfs bestuurslid van de Nederlandse Kring van Fuchsiavrienden van Noordoost Brabant. Vol trots laten ze ons heel veel verschillende soorten en kleuren zien in hun nieuwe kas. Er zijn wel meer dan vierduizend verschillende soorten, vertelt Gerrit en die worden dan op de ruilmiddag van de vereniging met elkaar uitgewisseld, zodat iedereen zijn assortiment weer kan uitbreiden.

Open dag
Maar er nog veel meer te bewonderen, je loopt van het ene mooie plekje naar de andere. En steeds is er met zorg gekozen voor afwisseling. En ieder plekje heeft zijn eigen verhaal.  De eerste fuchsia’s staan al buiten, maar volgens Gerrit en Annie moet er nog heel veel gebeuren. De kassen staan nog vol en alles moet nog naar buiten toe. Door de lang aanhoudende kou is alles wel een maand later geworden.
Om de paar jaar wordt er een open dag georganiseerd, maar eigenlijk staat altijd de koffie klaar en kan iedereen hier gerust een bezoekje brengen. U bent van harte welkom , maar wacht nog een klein maandje, want dan is de tuin op z’n mooist,  volgens Annie.

Heeft u ook een tuin met een verhaal voor de digitale Hadeejer, dan kunt u zich ook aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Tekst: Ine Zonneveld
Foto’s: Marjon van Herpen