Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

130519-lvdv-zeskamp 15De dorpszeskamp zorgt voor heel veel behendig en sportief plezier. Ben je toevallig goed op de balk blijven zitten, terwijl je je schuivend met een bal onder een douche door in positie hebt gemanouvreerd, val je tijdens het gooien alsnog in het water. Of net met kunst en vliegwerk een balletje via allerlei rioolbuizen en een springkussen bij de werper bezorgd, laat die hem uit zijn handen vallen. Kortom voor ieder wat wils, de sporter geniet, net zo zeer als de toeschouwer deze pinksterzondag.

 

De organisatie had weer alles uit de kast gehaald om de ruim 250 jongeren een prachtige sportief avontuur te bieden. En dat lukte. Korfballend boven een waterbassin, kruipend met een emmer water op je rug, zakjes doorgevend op een schommel, een balletje rollend door half geopende rioolbuizen, evenwicht zoekend met een ijzeren kruis met dito ring.

Zomaar een greep uit de activiteiten op het hoofdveld van voetbalvereniging Heeswijk. De hele week was er 's avonds al gebouwd, met hulp van vele vrijwiligers en de nodige sponsoren met financiële of materiële bijdragen.  Even na half 11 zag voorzitter Camiel van Doorn van de organisatie dat het goed was. Onder de goedkeurende en organiserende woorden van presentator Maik van der Heijden, met per proef een viertal juryleden, liep alles op rolletjes. 

Iedereen wil bij aanvang winnen, maar al vrij snel hadden diverse teams het plezier en het gezelschap van elkaar als hoogste doel. Het fantastische pinksterweer op deze zondag deed de rest. De sfeer op de Balledonk was weer opperbest. 

Tekst en foto's: Lambert van der Ven